PRVI PUT NA PORCIJUNKULOVOM: Radionica “Mali gardist”

Zrinska garda

U sklopu Porcijunkulovog Zrinska garda Čakovec prvi put organizira radionicu “Mali gardist” za dječake i djevojčice od 6 do 8 godina starosti.

Radionica je besplatna, odvijat će se na štandu Zrinske garde, a sudionici dobivaju i svakodnevnu okrjepu. Održat će se na štandu Zrinske garde u Perivoju Zrinskih, a zainteresirani mališani upoznat će se s radom i aktivnostima Zrinske garde, odorom i opremom gardista, njihovim uvježbavanjem, koračanjem, postrojavanjem, pozdravom sabljom, radom bubnjara, kao i pucanjem iz topa, te tko i kada može postati gardist.

Uz to, ukratko će se informirati o životu i djelovanju Zrinskih u Čakovcu – Gradu Zrinskih i u Hrvatskoj, te o njihovom povijesnom značaju.

Radionica će biti održana u srijedu 31. 7., četvrtak 1. 8., petak 2. 8. te u subotu 3. 8. u vremenu od 9 do 11 sati. Po završetku radionice zainteresirani mališani dobivaju majicu Zrinske garde Čakovec te diplomu “Mali gardist” na prigodnoj svečanosti uz nazočnost iskusnih gardista koji će i provoditi ovu edukativnu radionicu.

 

 

Ostavi komentar