Prosvjed za čakovečki park u subotu 18. studenoga

Park je naš

Početak radova na revitalizaciji Perivoja Zrinskih u Čakovcu odnosno vidnog rušenja većeg broja stabala u čakovečkom parku izazvao je brojna pitanja građana Čakovca. Kako bi se otklonile sve nedoumice oko navedenih radnji Grad Čakovec je na konferenciji za medije informirao javnost o planu revitalizacije te obnovi prema studiji koju je prije četiri godine naručio upravo Grad Čakovec. Izradio ju je Hrvatski šumarski institut iz Jastrebarskog, a radove obavlja GKP Čakom.

Prema tom projektu koji predviđa radove u iznosu od otprilike 2 milijuna kuna, srušit će se bolesna, dotrajala i samonikla stabla i grmlje, te ono raslinje koje se nije prilagodilo lokalnoj klimi, te posaditi nova. Tom prigodom gradonačelnik Stjepan Kovač naglasio je kako se čakovečkom parku želi vratiti stari sjaj.

Prosvjed najavljen za 18. studenoga

Poznato je koliko su Čakovčani osjetljivi na sve što se događa u njihovoj zelenoj oazi. Grupa građana nezadovoljna navedenim tijekom revitalizacije parka o kojoj nije bilo javne transparentne rasprave krenula je u organizaciju prosvjeda.

Inicijator prosvjeda Daniel Hampamer Kiga i FB grupa Čakovčanke i Čakovčanci pozivaju sve zainteresirane građane Čakovca na javni prosvjed:

– Prosvjed organiziramo pod krilaticom “Park je naš, a ne samo vaš”. Osmislio sam i prigodni logotip prosvjeda. Pozivam sve Čakovčance, ljubitelje prirode i udruge koje brinu o zaštiti prirode na mirni prosvjed u subotu, 18. studenoga od 10 do 12 sati da dođu kod Orla, pri ulazu u Perivoj Zrinski i javno daju svoj glas i mišljenje o započetoj revitalizaciji Perivoja Zrinski.

Ostavi komentar