Proslavljeni boksač Vitalij Kličko sa županom Posavcom razgovarao o spajanju regija

Vitalij Kličko
Vitalij Kličko i Matija Posavec

Prestižni fDi magazine uvrstio je Međimursku županiju u TOP 10 malih regija Europe za strategiju privlačenja stranih investicija. Ovo priznanje Financial Timesa s kojim se tek rijetke regije mogu pohvaliti, osobno je županu Međimurske županije Matiji Posavcu uručila glavna urednica Financial Timesa Courtney Fingar na velikoj svečanosti priređenoj u francuskom Cannesu 13. ožujka.

Upravo ovakvi susreti su dobri za sklapanje novih prijateljstava i suradnji. Matija Posavec je u Cannesu ćaskao s poznatim sportašem Vitalijem Kličkom, koji je sada gradonačelnik grada Kijeva, glavnog grada Ukrajine, koji ima nešto manje od tri milijuna stanovnika.

Vitalij Kličko prije politike bio je profesionalni boksač u teškoj kategoriji.

Župan Posavec susreo se s Vitalijem Kličkom s kojim su u dogovorima o zajedničkoj suradnji u spajanju regija, kako Međimurje već niz godina njeguje dobre poslovne i gospodarske odnose s tamošnjom regijom, Rivne Oblasti. Dakako, kako je vodio razgovor s jednim od najboljih sportaša u povijesti, župan je iskoristio priliku dotaknuti se teme hrvatskog i međimurskog sporta o kojem Kličko zna itekako mnogo.

„Upravo su ovakvi susreti s čelnim ljudima europskog biznisa i najboljih europskih regija ključ daljnjeg razvoja, privlačenja novih investitora i ulaganja u međimursko gospodarstvo. I ako je samo jedan od današnjih deset razgovora i sastanaka urodio plodom, napravili smo jako mnogo i svjesni smo da situaciju kod dobivanja ovako prestižne nagrade moramo iskoristiti kako bi Međimurje bilo još bolje, poduzetnije i uspješnije“, zaključio je Posavec.

Foto: Međimurska županija

Ostavi komentar