Promocija novog humanitarnog kalendara “Velike i male zvijezde” 30. studenog

Promocija novog humanitarnog kalendara “Velike i male zvijezde”, za pomoć djeci sa sindromom Down, će se održati u petak, 30. studenog u 19 sati, u restoranu Auto stop u Čakovcu.

Humanitarni projekt „Velike i male zvijezde” za pomoć djeci sa sindromom Down, 2013. su započeli entuzijasti Tamara Peras, rukovoditeljica HRT centra Čakovec i Varaždin i Vjeran Žganec Rogulja, profesionalni fotograf Pixela. Svake godine realizaciju ovog vrijednog projekta pomažu ljudi iz hrvatskog javnog života; glumci, glazbenici, tv lica, kazališni i filmski redatelji, legendarni izbornici, pa su tako do sad projekt podržali Gibonni, Tony Cetinski, Ćiro Blažević, Mani Gotovac, Zoran Šprajc, Aleksandar Stanković, Petar Grašo, Jelena Rozga, Ivica i Janica Kostelić, Lela Margitić i Pero Kvrgić, Ivan Dečak i mnogi drugi.

Ove su se godine velikoj humanitarnoj obitelji pridružili Zlatko Dalić, Ana Rucner, Vanna, Dino Rađa, Mia Dimšić, Smiljka Bencet i Martin Sagner, Đurica Drobac, Ivana Paradžiković, Tomislav Jelinčić, Ljubomir i Jan Kerekeš, Bojan i Goran Navojec, Davor Dretar Drele.

Kalendar je koncipiran tako da svaki pojedini mjesec čini priča koju čini zvijezda iz javnog života i mališani sa sindromom Down, a tematski je vezana uz posao, hobi ili preferencije gostujuće zvijezde. Novcem od prodaje kalendara financiraju se terapije i rehabilitacije mališana Udruge. Kalendar se tiska u nakladi od 10 tisuća primjeraka, a tijekom godina je postao toliko popularan da ga osim u čitavu Hrvatsku, šaljeu i u druge zemlje, pa i na kontinente poput daleke Australije.

– Do sad smo njegovom prodajom osigurali više od 400 tisuća strogo namjenskih kuna, što je neprocjenjiva vrijednost mališanima i njihovim obiteljima. Poznato je da su osnova napretka kod djece sa sindromom Down stalni i permanentni terapija i rad, a naš je cilj omogućiti svakom djetetu rast i razvoj njegovih sposobnosti do njihovih individualnih maksimuma – kažu organizatori.

Udruga za sindrom Down Međimurske županije osnovana je u ožujku 2004. godine s ciljem okupljanja osoba sa sindromom Down u Međimurskoj županiji. Temeljni cilj Udruge je senzibilizacija društvene zajednice prema osobama sa sindromom Down, pružanje sveobuhvatne pomoći i podrške osobama sa sindromom Down te njihovo puno uključivanje u sve segmente života zajednice.

U skladu s navedenim ciljevima, Udruga kontinuirano provodi različite rehabilitacijske programe (defektološke, logopedske, terapijsko jahanje, plivanje i dr.). Dosadašnjih se godina veći dio tih programa provodio uz financijsku potporu ministarstava. Naime, Udruga je sredstva dobivala na osnovu prijavljenih projekata na natječaje tih ministarstva koji su bili predviđeni za provođenje ciljanih programa. Udruga je i ove godine prijavila nekoliko projekata s ciljem nastavka provođenja dosadašnjih programa, ali i nekih novih. Međutim kako je ove godine za projekte bilo predviđeno bitno manje sredstva Udruga nije dobila sredstva za projekte koje je prijavila.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE