Projekt „Za obitelj“ u Prelogu: Produljenje rada vrtića i zapošljavanje 38 osoba

projekt Za obitelj vrtići Prelog

U Velikoj vijećnici Grada Preloga, održana je danas, 20. rujna, početna konferencija projekta „Za obitelj“.

Sredstva za ovaj projekt dobivena su iz natječaja “Vrtići za skladniji život“ – Unaprjeđenje usluga za djecu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja, Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. U okviru ove operacije financiraju se projekti koji će doprinijeti usklađivanju obiteljskog i poslovnog života obitelji s uzdržavanim članovima rane i predškolske dobi kroz unaprjeđenje usluga i produljenje radnog vremena dječjih vrtića daljnjim razvojem postojećih i/ili uvođenjem novih programa.

Ukupna vrijednost projekta „Za obitelj“ iznosi 11.880.727,74 kuna (100% financiranje). Projekt će provoditi Grad Prelog i partneri: Dječji vrtić Fijolica Prelog, Dječji vrtić Vesela loptica Prelog, Dječji vrtić Kockavica iz Svete Marije, Dječji vrtić Žibeki iz Pribislavca te Dječji vrtić Klinčec iz Donje Dubrave.

Konferenciji su nazočili gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek, predstavnici svih partnera u ovom projektu, zatim načelnici i predstavnici općina Sveta Marija, Donji Vidovec i Donja Dubrava te pročelnica Upravnog odjela za upravu i društvenu djelatnost Grada Preloga i voditeljica Projektnog tima Grada Preloga Miljenka Radović i voditelj projekta Igor Slaviček.

I ovom je prilikom gradonačelnik Kolarek istakao zadovoljstvo dobivenim sredstvima te činjenicom da je ovo projekt koji Grad Prelog provodi sa svojim partnerima te se ponovno pokazuje kao pouzdan i kvalitetan partner. O samom projektu govorio je voditelj Igor Slaviček, dok je u ime svih partnera govorila Brankica Mezga, iz Dječjeg vrtića Fijolica Prelog. Gradu Prelogu te svim sudionicima projekta čestitala je i zahvalila Đurđica Slamek, načelnica Općine Sveta Marija.

Planirane aktivnosti projekta su osiguravanje usluge produljenog boravka i smjenskog rada kod svih partnera. Planira se zapošljavanje 12 odgojitelja na 100% radnog vremena i tri odgojitelja na 50% radnog vremena, zatim pomoćnog osoblja i to devet kuharica na 50% radnog vremena kao i devet čistačica.

U uslugu produljenog boravka uključiti će se 21 dijete, a u uslugu smjenskog rada 95 djece od kojeg broja je 15 djece rane dobi. U dijelu unaprjeđenja usluge, daljnjeg razvoja postojećih programa a radi osiguravanja uvjeta za još kvalitetnije provođenje predviđenih usluga a posebno za djecu s teškoćama u razvoju predviđeno je zapošljavanje mobilnog stručnog tima (psiholog, pedagog, edukacijski rehabilitator) te kineziologa i odgojitelja za rano učenje engleskog jezika.

Isto tako je predviđeno osposobljavanje stručnjaka zaposlenih kod svih projektnih partnera. Planirano je 12 različitih edukacija namijenjenih prvenstveno odgojiteljima u kojima će u prosjeku sudjelovati oko 20 osoba. Planirane aktivnosti projekta usko su povezane s općim i specifičnim ciljem Poziva. Projekt će omogućiti veću dostupnost usluga i predškolskih programa, obuhvatiti veći broj djece programima ranog i predškolskog odgoja. Projekt će omogućiti korištenje planiranih programa djeci zaposlenih roditelja, djeci s jednim zaposlenim roditeljem te i nezaposlenim roditeljima (s obzirom na ruralno područje, roditelji rade u OPG i bitno je prilagođavanje radnog vremena i njima). Projekt je isto tako usmjeren na jačanje kapaciteta i dodatno usavršavanje odgojitelja i stručnih suradnika te kuharica. U okviru projekta nabaviti će se potrebna oprema, prvenstveno didaktička sredstva u cilju povećanje kvalitete pružanih usluga.

Projekt osigurava novo zapošljavanje 38 osoba i to odgojitelja, tehničkog osoblja, stručnih suradnika i mobilnog stručnog tima. U projekt je planirano uključiti 116 djece.

Izvor i foto: Grad Prelog

Ostavi komentar