Projekt Pomoćnika u nastavi na području Čakovca vrijedan je preko 8 milijuna kuna

Pomoćnici u nastavi projekt Čakovec

Danas su u prostorima Šumarskog fakulteta u Zagrebu potpisani ugovori u okviru Poziva Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju. Među 50 potpisanih ugovora je i onaj Grada Čakovca „težak“ 8.154.324,00 kuna.

Projekt pod nazivom „Osiguravanje pomoćnika učenicima s teškoćama u OŠ Grada Čakovca – IV“ , prijavio je Grad Čakovec kao osnivač, zajedno sa partnerima I., II., III. osnovnom školom iz Čakovca te OŠ Ivanovec i Kuršanec, Centrom za odgoj i obrazovanje Čakovec te Razvojnom agencijom ČAKRA iz Čakovca. U navedenom iznosu 85 posto sredstava predstavljaju bespovratna sredstva Europskog socijalnog fonda, dok ostatak osigurava Grad Čakovec.

Ugovor traje četiri školske godine, a po jednoj je osigurano 2.038.581,00 kuna. Svake će se nove školske godine raditi provjera dokumentacije učenika s teškoćama za koje se planira uključivanje u projekt, te će se sukladno broju učenika zapošljavati njihovi pomoćnici. Ove školske godine u školama kojima je Grad Čakovec osnivač, preko ovog projekta zaposlit će se 45 pomoćnika u nastavi za 50 učenika s teškoćama.

Prema riječima gradonačelnika Grada Čakovca Stjepana Kovača, ovaj projekt provodi se četvrtu godinu za redom, a kad se pedesetorici pomoćnika osiguranih na ovaj način pribroje oni koje osiguravaju udruge, praktički sva djeca s teškoćama s područja Grada koja imaju rješenja Ureda za državnu upravu, imaju osiguranog pomoćnika u nastavi. To je samo još jedan kotačić u nizu, kojima Grad Čakovec djeci nastoji stvoriti što kvalitetnije uvjete za praćenje nastave i savladavanje obrazovnog programa, rekao je, među ostalim gradonačelnik Kovač.

Ostavi komentar