Programa „Bez većeg napora“ pomogao slijepim osobama

Udruga slijepih Međimurske županije
Tečaj socijalnih vještina

Udruga slijepih Međimurske županije provodi posljednju godinu trogodišnjeg programa „Bez većeg napora“ kojeg financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Za djecu, članove Udruge, od početka godine održana su dva tečaja socijalnih vještina s ciljem učenja i vježbanja temeljnih socijalnih vještina, povećanja socijalnih kompetencija i samopouzdanja. Imali su mogućnost odlaziti na terapijsko jahanje i na plivanje. Također su imala mogućnost bavljenja atletikom i korištenja tandem bicikla što je imalo pozitivan utjecaj na njihovo zdravlje. Sve ove aktivnosti doprinijele su smislenijem i kvalitetnijem organiziranju slobodnog vremena za djecu.

Djeca također imaju mogućnost besplatnog posuđivanja knjižne i audio građe u knjižnici „Nikola Zrinski“ Čakovec što izgrađuje njihov pozitivni stav prema čitanju te uključivanju u društvo.

Udruga slijepih Međimurske županije
Tečaj svakodnevnih vještina

Posjetili su predstavu „Kitostoperi“ što je povećalo njihovu socijalizaciju. Kroz ovu aktivnost djecu se potiče na kulturna događanja.
Jedno dijete je polazilo solo pjevanje što je doprinijelo povećanju glazbenog obrazovanja, a petero djece polazilo je tečaj stranog jezika.

Za roditelje djece članova Udruge održane su dvije grupne radionice i potpore za roditelje s ciljem njihovog osnaživanja.

Odrasli su imali mogućnost učenja i uvježbavanja svakodnevnih vještina na istoimenom tečaju te mogućnost učenja o vrtlarstvu na teoretskom dijelu tečaja koji se održava mjesečno. Navedene aktivnosti osnažuju slijepe i praktično slijepe osobe za samostalan život i brigu za sebe.

Udruga slijepih Međimurske županije
Tečaj vrtlarstva

Ostavi komentar