Pripreme za ovogodišnje punoljetno Urbanovo u punom su jeku

Urbanovo

Najvećoj enogastronomskoj i turističkoj manifestaciji u Međimurju – Urbanovu već se naziru obrisi. Odabrana je županija partner, znaju se izlagači, pristižu vina na ocjenjivanje i sada sve to samo treba posaložiti.

Osamnaesto, punoljetno izdanje manifestacije Urbanovo održat će se 19., 20. i 21. svibnja u Štrigovi, najavili su organizatori na predstavljanju vinske svečanosti u Jurovčaku.

– U stvari, cijeli mjesec svibanj, bit će prožet Urbanovim, naglasio je David Štampar, predsjednik udruge Hortus Croatia. Kvalitetu Urbanova dižemo iz godine u godinu i da smo ozbiljni u tom poslu, svjedoči već 18. izdanje manifestacije.

– Iz godine u godinu želimo biti bolji, želimo omogućiti vinarima prezentaciju svojih vina, želimo promicati kulturu pijenja vina, ali i promovirati cjelokupnu enogastronomiju te turistički i gospodarski potencijal Međiomurja, rekao je pak župan Matija Posavec.

Samo Urbanovo, kojem će ove godine, partner biti Koprivničko-križevačka županija, sa sobom će kao i do sada, nositi bogati program. Prije svega tu je 3. međunarodno ocjenjivanje vina, zatim 9. festival Pušipela, pa Dani otvorenih podruma, Vinske igre u Urbanu, a sve će zaokružiti tradicionalni vinski bal, 3. lipnja u Terbotzu gdje će se otvoriti i prva boca lanjske berbe Pušipela.

Novina je i novi logotip koji je rad čakovečke tvrtke, odnosno Tomislava Brozovića.

(vv)

Ostavi komentar