Prijavite se za sajam domaćih proizvoda i kuhanje kotlića na Zalešću u Murskom Središću

kotlici ms
Marina Hoblaj kraj lanjskog kotlića na Zalešćiu

Ovogodišnji Sajam domaćih proizvoda u sklopu manifestacije Dani Grada i Ljeto uz Muru 2020. održat će se u subotu 4. srpnja s početkom u 15 sati na šetnici uz Muru. Vrijeme završetka Sajma nije određeno, jer će se na parkiralištu uz šetnicu održavati brojna događanja.

Iz uprave grada pozivaju da se zainteresirani prijave za sudjelovanje.

Prijave na Sajam domaćih proizvoda moguće su do 24. lipnja 2020. godine na e-mail: [email protected], br. mob:  099 337 92 50 ili 098 244 037.
Na Sajam se mogu prijaviti svi proizvođači domaćih proizvoda, npr. medari, vinari, bučina ulja, kolači, košaraši, proizvođači sireva, rakija, nakit, suveniri i dr., te  udruge i pojedinci koji se bave promicanje tradicionalnih zanata i običaja. Grad Mursko Središće osigurava štand i prostor, a izlagač bi trebao aranžirat“ svoj štand proizvodima i logotipom ili pak natpisom naziva izlagača. Usporedno sa Sajmom domaćih proizvoda na šetnici uz Muru održavat će se kulinarsko natjecanje Mjesnih odbora s područja grada pod nazivom “Što smo, kaj smo i kak kuhamo”, natjecanje u pečenju proštenjskih kolača, proglašenje naj okućnica s područja grada i od 20 sati koncert Vlade Kalembera.

Gradski kotlići na Zalešću kuhat će se 12. srpnja

U sklopu manifestacije Ljeto uz Muru 2020.  u nedjelju, 12. srpnja na terenima Sportsko – rekreacijskog centra Zalešće u Murskom Središću održati će se tradicionalno kuhanje jela Gradski kotlić (pojedinac ili ekipno).

Svaki sudionik koji se prijavi do 1.07.2020. godine na e-mail: [email protected] ili [email protected] ili na br. mob: 099 337 92 50 ili 098 244 037 dobiva 2 bloka u vrijednosti od 100 i 150 kuna.

Roba na blokove se može podići od 7. srpnja u trgovini KTC u Murskom Središću i mesnici Kiš Mursko Središće. Blokovi se mogu upotrebljavati po želji – može se veći iskoristiti u KTC-u, manji u mesnici ili obrnuto.

U KTC-u se može uzeti isključivo roba potrebna za kuhanje kotlića te podjelu hrane, a računi na kojima bi bilo nešto drugo neće se uvažiti.

Grad Mursko Središće za sudionike osigurava plastične tanjure, žlice, salvete i kruh za 30 porcija jela. Sudionici Gradskog kotlića sami osiguravaju pribor za kuhanje, zdjele za kuhanje, plinsku bocu, drva i ognjište – postolje na kojem će se ložiti vatra.

 

 

Ostavi komentar