Prelog za uređenje Dječjeg vrtića Fijolica dobio 6,7 milijuna kuna

Dječji vrtić Fijolica ugovor adaptacija

Kreće uređenje Dječjeg vrtića Fijolica Prelog, objavio je Grad Prelog na svojoj internetskoj stranici.

Vijest o ovome u nastavku prenosimo u cijelosti.

Gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek, potpisao je, u srijedu 24. svibnja, Ugovor o financiranju za operaciju 7.4.1., Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu u provedbi mjere M7 Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020.

Grad Prelog dugo je očekivao rezultate prijave na ovaj natječaj, gdje je prijavljen projekt pod nazivom “Rekonstrukcija i dogradnja dječjeg vrtića u Prelogu.” Radi se o natječaju kojeg se dugo iščekivalo i temeljito se pripremalo. Osnovni cilj projekta je rekonstrukcija i proširenje postojeće zgrade Dječjeg vrtića „Fijolica“ u Prelogu koja se sastoji od dogradnje, nadogradnje i adaptacije. Realizacijom projekta povećat će se prostor za potrebe kvalitetnog odvijanja programa predškolskog odgoja što je primarna potreba a pogotovo vezano uz povećanja broja djece i skupina, kao i prilagođavanje uvjeta državnom pedagoškom standardu.

Ukupna vrijednost projekta je 9.281.664,14 kn, dok se preko navedenog programa osigurava potpora u vrijednosti od 6.703.200,00 kn.

Svim su se nazočnima prilikom potpisivanja ugovora, obratili predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković i ministar poljoprivrede u Vladi Republike Hrvatske Tomislav Tolušić, kao i Matilda Copić, ravnateljica Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.

Gradonačelnik Ljubomir Kolarek istakao je veliko zadovoljstvo. No, veliki broj odobrenih projekata trebat će i odraditi, tako da gradsku upravu očekuje veliki posao u sljedećim mjesecima. Upita za Dječji vrtić Fijolica i eventualno preseljenje djece tijekom radova ima puno. Najavljeno je da će se već ljetni mjeseci iskoristiti za preseljenje većeg dijela polaznika Dječjeg vrtića Fijolica u prostore Osnovne škole Prelog.

Foto: Grad Prelog

Ostavi komentar