Predugo se oteže gradnja mosta blizanca preko Brodeca, a postojeći ulegnut od opterećenja

most brodec
Hitno treba izgraditi novi na mjestu srušenog starog mosta

Promet preko potoka Brodec u Vratišincu postao je ozbiljni problem nakon što je srušen stari most. Stari srušeni most nije bio stvoren za današnji promet niti klimatske uvjete. Trebao je biti porušen, jer je izazivao poplave obližnjih kuća. Donji nosivi dio onemogućavao je veći protok vode kroz kanal pa je dolazilo do izlijevanja za većih kiša. Njegovim rušenjem taj problem se riješio, ali je nastao drugi, prometni.

Preko potoka Brodec nekoliko godina vodila su dva paralelna mosta stari i novi. Preko svakog se odvijao promet u jednom pravcu. Od rušenja starog mosta sav promet ide preko novog koji je usko grlo za promet preko potoka Brodec.  Zbog prometnog opterećenja vidljivi su tragovi ulegnuća s obje strane prilaza mostu.

Ne treba biti stručan da se golim okom vidi da je hitno potrebna izgradnja drugog mosta. No da bi se to realiziralo potreban je dogovor ŽUC-a i Hrvatskih voda uz sudjelovanje Općine Vratišinec. A planovi javnih ustanova o izgradnju mosta su u budućnosti, narednih godina.

Općina u tom projektu financijski najmanje sudjeluje, ali je na njoj zadaća da pritišće i ŽUC i Hrvatske vode. Oporbeni vijećnici (SDP-a) i na prošloj sjednici Općinskog vijeća pritiskali su načelnika  Zdravka Mlinarića da ubrza ŽUC i Hrvatske vode, jer jedan most sve teže podnosi prometno opterećenje koje su donedavno držala dva mosta.

 

Ostavi komentar