Predstavljena knjiga ‘Ja bih to drugačije’ Danijele Krobot

ja bih to drugačije danijela krobot 3
Foto: Studio VIPRO

Na privatnom imanju obitelji Sinković i Horvat, između Otoka i Preloga, održana je promocija knjige Danijele Krobot, „Ja bih to drugačije“.

– Cijeli moj život vezan je uz prirodu i ovakva promocija knjige, u prirodi, sa meni dragim ljudima, jedino je što je bilo moguće, rekla je autorica.

– Ova je knjiga intimni putopis u kojem nam autorica, hrabro i bez zadrške, opisuje svoj put kojim se tek nekolicina usudi kročiti. Autorica nas nježno i s ljubavlju poziva da joj se pridružimo u slavljenju svega onoga što život čini autentično našim, zapisala je u jednom od osvrta Željka Žganec Peras.

Predgovor knjizi napisala je Emilija Kovač, koja je bila zadužena i za lekturu teksta. Uz Željku Žganec Peras, osvrte su u knjizi zapisali Zvonimir Tumpić, Petra Supina i Janja Matanović, a naslovnicu je oblikovao Nenad Podgorelec.

Danijela Krobot je kineziologinja, pasionirana trkačica, učiteljica, zaljubljenica u prirodu, planinarenje, sve oblike kretanja i duhovnost.

– Danijela ne piše o sebi za sebe: postavlja se u ulogu svjedoka i, gotovo da kažem, nagovaratelja na hrabrost prihvaćanja osobnog rješenja i rizika koji proizlazi iz takvoga odabira jer rizik je, kako god uzeli stvari, neizbježna i jedina sigurna točka naših života. Hod neprovjerenim stazama nešto je tjeskobniji od konvencionalnih ponuda zbog nepostojanja kontrolnih točaka na njima i pomoći dionika, no upravo zato takav put nepogrešivo uzme mjeru odvažnima i nagradi ih nenadoknadivim iskustvom. O svojoj mjeri Danijela svjedoči ovom pričom, zapisala je u predgovoru Emilija Kovač.

Krot program promocije vodio je Željko Sokač, a u programu predstavljanja, glazbenim su točkama sudjelovali autoričini bivši i sadašnji učenici, Karlo Solomun i Kiara Cenko. (žs)

ja bih to drugačije danijela krobot 4
Foto: Studio VIPRO
ja bih to drugačije danijela krobot 1
Foto: Studio VIPRO
ja bih to drugačije danijela krobot 2
Foto: Studio VIPRO

Ostavi komentar