Predstava koja progovara o nepovoljnom položaju Romkinja: ‘Imamo li izbora?’

scheier
Ilustracija: zgrada Scheier

Dana 03.04.2021. godine s početkom u 14:00 u zgradi Scheier održat će se predstava pod nazivom „Imamo li izbora?“ koja progovara o nepovoljnom položaju Romkinja unutar romske zajednice te diskriminaciji Romkinja od strane većinskog društva.

Predstava kroz šest scena prati život Štefice koja od malih nogu ima zacrtanu budućnost. Progovara o običajima koji se još provode u romskim zajednicama kao što je odabir bračnog druga i romski sud. Predstava također govori o obiteljskom nasilju i o stereotipima koji većinsko društvo ima o Romima i Romkinjama. Publika će biti aktivno uključena u predstavu te će pomoći odgovoriti na pitanje imaju li Romkinje izbora?

U 16:30 Mirjana Destanović i Dijana Musić održati će prezentaciju o položaju Romkinja u društvu.

Prezentacija govori o položaju Romkinja u društvu i višestrukoj diskriminaciju koju trpe. Prezentacija osim samog nepovoljnog položaja Romkinja govori i o tome kako se teme poput pobačaja nisu aktualne u romskoj zajednici te kako Romkinje ne samo da ne sudjeluju u takvim raspravama nego uopće nemaju mogućnost dati svoje mišljenje. Što ponovno nas dovodi do pitanja imaju li izbora? (ssm)

Ostavi komentar