Predsjednik Zoran Milanović drži lokalne izbore važnim zbog direktnog odnosa politike i ljudi

milanović kovač, medved vidović
Zoran Milanović za obilska industrijske zone Istok u Čakovcu.

Zoran Milanović, predsjednik Republike Hrvatske u četvrtak uoči lokalnih izbora posjet Čakovcu otpočeo je u industrijskoj zoni Istok. Premda je zemljište s dobivenom vojarnom u vlasništvu Međimurske županije, što se tiče prostornog planiranja i komunalnog opremanja  nadležan je Grad koji je zonu i pripremio za dolazak potencijalnih investitora.

Nakon što su je pokazali predsjedniku Milanoviću, domaćini, aktualni gradonačelnik Stjepan Kovač i njegovi zamjenici Mario Medved i Zoran Vidović, predsjednika su odveli na kavu i druženje s građanima u Caffe bar Parks na špicu u Čakovcu. U međuvremenu je dao izjave novinarima.

– Lokalni izbori su važni, najvažniji uz državne, jer je to direktan odnos između politike i ljudi, odgovorio je  Milanović nas pitanje Međimurskih novina smatra li ih važnim.

Dodao je: – Hrvatska ima “milijun” općina, ali je ne mislim da je to glavni hrvatski problem. Mislim da nije. Postoje gradovi i općine kao ovi koji mogu funkcionirati sami, Neki to ne mogu, a postoje i gradovi koji su bogati, oni na obali, recimo. Općenito da je ustroj Hrvatske  održiv s čime se neće svi složiti i da na njemu treba raditi.

Ostavi komentar