PRAVDA za djevojčice: Mirni prosvjed održan i u Čakovcu

Udruga Ovršni ustanak Međimurja društvo potrošača Međimurja “Vukanovčar”, te nekolicina građana organizirali su danas mirni prosvjed ispred Općinskog suda u Čakovcu.

Pridružili su se ovoj inicijativi građana diljem naše zemlje, a sve u znak podrške svim žrtvama seksualnog nasilja koje od sustava ne dobivaju adekvatnu zaštitu, smatraju organizatori.
– Povod je činjenica da su na slobodu puštena petorica osumnjičenika za opetovano silovanje, seksualno iskorištavanje, ucjenjivanje te fizičko i psihičko maltretiranje 15-godišnje djevojčice, koje je trajalo punih godinu dana. Puštanjem osumnjičenika za ove teške zločine na slobodu, pravosuđe je ugrozilo sigurnost, život i dostojanstvo maloljetne žrtve. Naknadno su pokušali popraviti štetu te ipak dosudili istražni zatvor, ali smatramo kako tu sve ne smije stati, poručili su na skupu.

Ova akcija neka iskaže našu solidarnost svim žrtvama seksualnog nasilja. Neka znaju kako nisu same. Nadležne institucije neka rade svoj posao. Žrtve rijetko prijavljuju slučajeve upravo zbog nepovjerenja prema sustavu! Vrijeme je da institucije što je više moguće stanu na stranu žrtve, ali i da mi kao društvo reagiramo, bile su neke od teza koje su iznijeli na mirnom prosvjedu.

Ostavi komentar