Pozoji na državnom prvenstvu u Sukošanu proglašeni ekipnim prvacima Hrvatske u bench pressu!

plk pozoj

Na devetom državnom prvenstvu u powerliftingu i bench pressu čakovečki Pozoji uvjerljivo krenuli u obranu naslova najboljeg kluba u benchu!

Nakon polugodišnje odgode svih powerlifting natjecanja, 9. Državno prvenstvo u powerliftingu i bench pressu pod strogim epidemiološkim mjerama održalo se proteklog vikenda u Sukošanu.

Čakovečki Pozoji bili su iznimno uspješni i uvjerljivo krenuli u obranu naslova ekipnih državnih prvaka u bench pressu. Za Pozoj su nastupili: Karla Čmrlec i Dejan Rodiger u powerliftingu, te Dino Višnjić, Branko Todorović, Marko Braniša, Nikola Fic, Goran Karamarković, Davor i Patricia Januš, Sindy Bubek, i Helena Herman u bench pressu, dok su Lovro Hamer, Robert Blešć i Sven Todorović nastupali u obje discipline.

Apsolutni prvaci države u svojim starosnim kategorijama su postali kadetkinja Karla Čmrlec u
powerliftingu i Helena Herman u benchu, juniori Sindy Bubek i Lovro Hamer u benchu te veterani Robert Blešć u powerliftingu i Branko Todorović u benchu. Pehare za druga mjesta u apsolutnom poretku su osvojili Nikola Fic i Patricia Januš u benchu open kategoriji te Dejan Rodiger u powerliftingu i Davor Januš u benchu za veterane.

plk pozoj

Najvrjednije rezultate i državne rekorde su ostvarili: u bench pressu Sindy Bubek ( 77,5 kg kategorija juniorki do 47 kg ) i Lovro Hamer ( 163,5 kg kategorija juniori do 93 kg ), a u powerliftingu Karla Čmrlec s podignutih 130 kg u čučnju u kategoriji kadetkinja.

Posebno se ponovno istaknuo prekaljeni bencher Goran Karamarković, jedini muški natjecatelj u Hrvatskoj s nastupima na svim državnim prvenstvima, koji je osvojio 7. titulu najboljeg benchera u državi zaredom.

Svoju prvu titulu državnog prvaka je ostvario i miljenik hrvatske powerlifting scene Dino Višnjić koji, unatoč svojem invaliditetu, već drugu godinu trenira s čakovečkim snagatorima. Dino je natjecatelj koji je ujedinio sve hrvatske benchere jer dok on nastupa s njim podiže cijela dvorana.

Uz sve to, Pozoji su jedini klub u državi za kojeg se natječu dvije generacije. Pored naših proslavljenih atletičara Branka i Svena Todorovića, kvalitetu čakovečkog kluba su prepoznali i otac Davor i kći Patricia Januš iz Požege te se od ove godine pridružili Pozojima.

Za Pozoje je poseban trenutak bio završetak natjecanja kada su službeno proglašeni ekipnim
prvacima Hrvatske u bench pressu za 2019. godinu, a po postignutim rezultatima na ovom natjecanju obrana naslova se nameće kao realan cilj.

Ako sredinom prosinca želite pojačati redove Pozoja na zadnjem ovogodišnjem natjecanju ili bi rekreativno htjeli upoznati svijet powerliftinga krajnje je vrijeme da se obratite klubu sa sjedištem u fitness centru Aquila Čakovec.

Ostavi komentar