POVRATAK PRESTIŽNE UTRKE: Speedway European Championship vozi se 22. kolovoza na našem Milleniumu

speedway

Utrka za europskog prvaka vozi se ove godine krajem kolovoza i na našem Mileniumu. Titula europskog prvaka ove godine bit će zaista prestižnog karaktera, budući da novom šampionu omogućava ulazak u Speedway Grand Prix seriju sljedeće 2021. godine.

Utrke za naslov europskog speedway prvaka imaju sve veću težinu nakon što je postavljen novi koncept, tako da je odlična vijest da jedna od četiri utrke opet stiže u Hrvatsku i Goričan/D. Kraljevec. Stadion Milenium ponovno će biti domaćin finalne utrke europskog prvenstva. Kod nas se vozi treća od četiri utrke Speedway European Championship (SEC).

U subotu 22. kolovoza 2020. godine, prema mnogima na najljepšem motociklističkom stadionu u ovom dijelu Europe, zagrmjet će gromoglasni motori najboljih europskih vozača pred nekoliko tisuća gledatelja. Nakon sedam godina pauze SEC se vraća u Međimurje i Hrvatsku, a pred sedam godina, 2013. godine pobjedu je odnio poljski vozač Krzysztof Kasprzak s dodijeljenom wild card pozivnicom, na oduševljenje brojnih prisutnih poljskih navijača.

Speedway Milenium Europsko prvenstvo vozi se u četiri finalne utrke, pa će ona na stadionu Milenium biti treća u rasporedu, iza danskog Vojensa te poljskog Lodza. Nakon Hrvatske čeka nas finale i krunidba prvaka Europe na velebnom stadionu u Chorzowu (Poljska) gdje je lani utrku uživo gledalo 40-tak tisuća navijača, a pred malim ekranima i do nekoliko milijuna s obzirom da se utrke uživo prenose na Eurosportu.

I Hrvatska ima svog predstavnika u ovom natjecanju. Najbolji hrvatski vozač Jurica Pavlic bit će domaćin, ali i iznimno konkurentna prijetnja za naslov prvaka: – Europsko prvenstvo postalo je veoma konkurentno i važno natjecanje svakom vozaču speedwaya, ali prvo me čekaju kvalifikacije kroz dvije utrke pa zatim ulaz u finale, ako sve pođe po planu. Bit će svakako odlična atmosfera na stadionu Milenium, posebno jer očekujemo puno stranih navijača, koji vjerujem neće biti glasniji od naših domaćih, kazao je Jura u najavi ove velike domaće utrke.

Titula Europskog prvaka ove godine neće biti samo prestiž već i direktan ulaz u Speedway Grand Prix seriju sljedeće godine. Ovo je prvi puta da je postignut dogovor dviju organizacija (Svjetske i Europske motociklističke federacije) da se pobjedom na prvenstvu Europe omogućava vozaču da uđe u borbu za prvaka svijeta – Speedway Grand Prix.

Pet vozača je zasad osiguralo mjesta u finalu: Mikkel Michelsen (Danska), Grigorii Laguta (Rusija), Leon Madsen (Danska), Kacper Woryna (Poljska) i Bartosz Smektala (Poljska), dok će preostali dio vozača biti poznat nakon kvalifikacijske utrke SEC Challenge, koja se vozi početkom lipnja u Krškom, a iz koje će se najbolja petorica plasirati u finale. Ulaznice potražite na www.ticket2go.hr već od idućeg tjedna.

Ostavi komentar