Povodom Dana Grada Preloga u Draškovcu otvorena nova sportska dvorana

nova sportska dvorana Osnovna škola Draškovec1

Otvorena je nova sportska dvorana u Draškovcu.

Grad Prelog je o ovome na svojoj internetskoj stranici objavio vijest, a mi je prenosimo u nastavku.

Ime Preloga prvi se put u pisanom obliku spominje 1264. godine, u povelji bana Rolanda od Ratolda. U spomen na to prvo spominjanje imena, svake se godine 6. prosinca obilježava Dan Grada Preloga.

Ove će se godine Dan Grada Preloga obilježava u dva dijela, u četvrtak i petak 6. i 7. prosinca. U četvrtak su u jutarnjim satima položeni vijenci i upaljene svijeće na centralnom križu groblja u Prelogu te su obiđeni završeni radovi na području Preloga.

Najvažniji događaj u četvrtak bio je otvaranje Sportske dvorane Osnovne škole Draškovec. Grad Prelog je tijekom travnja 2017. godine proveo postupak javne nabave za Izgradnju sportske dvorane OŠ Draškovec te je za izvođača radova odabrana tvrtka Tehnix d.o.o. iz Donjeg Kraljevca. Ugovorna vrijednost radova je 4.687,500,00 kn (s PDV-om), a u financiranju je uz Grad Prelog sudjelovati i Međimurska županija, Sukladno Sporazumu o izgradnji školske sportske dvorane OŠ Draškovec, kojeg su dana 14.3.2017. godine sklopili Međimurska županija, Grad Prelog i Osnovna škola Draškovec. Grad Prelog podržava projekt s 40 % sufinanciranja, a Međimurska županija sa 60 %. Gradnja sportske dvorane obuhvaćala je sljedeće aktivnosti: izradu projektne dokumentacije, ishođenje uvjeta i potvrda glavnog projekta, ishođenje građevinske dozvole, građevinske radove s izvedbom priključaka instalacija i vanjsko uređenje, projektantski nadzor te organizacija tehničkog pregleda, uz uključivo ishođenje uporabne dozvole. 16. svibnja 2017. godine u Osnovnoj školi Draškovec potpisan je Ugovor o izvedbi radova na izgradnji sportske dvorane Osnovne škole Draškovec između Grada Preloga i tvrtke Tehnix.d.o.o. iz Donjeg Kraljevca.

Početkom rujna 2017. godine položeni su bili temelji za dvoranu. Preko zime je stajala limena konstrukcija, krovom pokrivena. Na proljeće 2018. radovi su intenzivno nastavljeni. Do kraja kolovoza dovršena je vanjska fasada, u sanitarnim čvorovima su položene pločice te su počeli polaganjem parketa. Tehničko preuzimanje športske dvorane održano je u mjesecu listopadu.

Uz učenike Osnovne škole Draškovec, simbolično su rezanjem vrpce otvorili gradonačelnik Preloga Kolarek, župan Posavec i ravnateljica Margit Mirić. Svim su se okupljenima obratili međimurski župan Matija Posavec, Ljubomir Kolarek, gradonačelnik Grada Preloga, Đuro Horvat direktor i vlasnik kompanije Tehnix d.o.o., ravnateljica škole Margit Mirić, a prostore je blagoslovio župnik Župe sv. Roka iz Draškovca Matija Vonić.

U programu su sudjelovali učenici Osnovne škole Draškovec te Mješoviti pjevački zbor Udruge Prijatelji sv. Roka, uz voditelje Željka Sokača i učenika petog razreda Osnovne škole Draškovec Lea Dolenca.

Prvo događanje u novoj dvorani održano je već u četvrtak poslijepodne, kada su svi posjetitelji uživali u predstavi Kerekesh Teatra „Krtice“, s Janom Kerekešom u glavnoj ulozi.

Foto: Vipro Studio

Ostavi komentar