Povijest Trash party-a: Kako je počeo rasti najpopularniji party u Međimurju?

trash party

Fenomen trash glazbe i otkačenih partyja u stilu devedesetih zadnjih je godina poput virusa zahvatio Međimurje i sjevernu Hrvatsku općenito. Najveća i nesumnjivo najluđa zabava čeka vas na već kultnom čakovečkom tulumu Blast from the Past koji organizira udruga 3FF i ekipa iz Kluba Prostor.

Kratka povijest Prostorove božićne ode devedesetima

Jedan od najiščekivanijih čakovečkih evenata počeo je jedne subote 2013. godine kada se ekipa iz udruge 3FF, generacija rođena u zlatnim devedesetima, prisjećala djetinjstva. Konkretnije, uhvatila ih je nostalgija od pomisli na hitove koji su se nekoć danonoćno vrtjeli na MTV-u i VIVA-i, u doba kada još nije bilo YouTubea i sličnih platformi. Okupljeni oko Udruge 3FF, između Božića i Nove godine organizirali su slušaonu 90-ih u Starom Hrastu. Posjetili su Humanu Novu, kupili prigodne stare trenirke, fotografirali se i objavili sliku na Facebooku. Tako su započeli maniju ludih nineties odjevnih kombinacija koje su Čakovčanci prigrlili. Zbog dobro odabranog datuma Hrast je odmah bio napunjen.

Zbog ogromnog interesa događaj je ponovno organiziran iduće godine i sa svakom se godinom povećavao odaziv – do te mjere da je 2016. iz Hrasta Blast from the Past premješten u Metalac Industrial Bar. Datum je prebačen na Božić. Nahrupilo je toliko ljudi da se ulaz morao zatvoriti. Posjetitelji su dolazili iz cijelog područja sjeverozapadne Hrvatske, Zagreba, čak i inozemstva. I prošle su godine oba kontingenta karata rasprodana i razgrabljena u rekordnom roku.

Čakovečki je trash party doista poseban jer je sve bazirano na volonterskom radu. Puno je truda i slobodnog vremena uloženo da bi sve prošlo u najboljem mogućem redu i da bi se omogućio nezaboravan provod. Ekipa Prostora oduvijek se trudila dodatno poboljšati cijeli doživljaj koristeći autentične scenske ukrase, optimalno ozvučenje i rasvjetu, naveliko promovirajući event te zajamčivši njegovu sigurnost i ozbiljnu organizaciju.

I ove godine tulumarimo do jutra

Čekamo vas i ove godine u džungli konfeta, oceanu šljokica, masi trakica i raznoraznih rekvizita koji će vas lansirati u retro ugođaj. U prvom dijelu BFTP-a prisjetit ćemo se stranih pop/dance/rock hitova s MTV-a/VIVA-e, a oko ponoći legendarna pjesma Tek je 12 sati spektakularno otvara Cro Trash ludnicu koja se smiruje tek oko 4 ujutro uz zborsko pjevanje Dvije zvjezdice. Nakon toga počinje AfterTrashParade uz techno/trance hitove s kraja 90-ih i početka 2000-ih. To znači da imate priliku uživati u tri različite slušaonice. Atmosferu ove godine zagrijava DJ Spetz.

Vidimo se 25. prosinca u Metalcu!

Piše: Tina Čatlaić

Ostavi komentar