10 C
Čakovec
Nedjelja, 26 ožujka, 2023

Za povezivanje kulturne baštine s turizmom Goričanu 3,5 milijuna kuna

U petak je objavljeno na službenim stranicama Interreg Slovenija Hrvatska, da je projekt pod nazivom Kulturna baština kao temelj razvoja održivog turizma, pod akronimom Buđenje, prošao u vrlo jakoj konkurenciji.

To je projekt u kojem se kulturna baština povezuje s turizmom. Ukupni dobiveni iznos ovog projekta je 7,4 milijuna kuna, a na općinu Goričan otpada 3,5 milijuna kuna.

Općina Goričan je vodeći partner dok su projektni partneri općina Šentilj, Turistička zajednica Međimurske županije i Zavod za turizem Maribor.

– To je izvrstan projekt za Goričan, idejno smo ga osmišljavali kod našeg župnika Josipa Drvoderić, koji je i dobar povjesničar i mislim da smo napravili pravu stvar za Goričan – riječi su načelnika općine Goričan Marija Moharića.

Trajanje projekta je 24 mjeseca. Ukupna vrijednost projekta: 988.743,19 EUR.  EU sufinanciranje: 85%. Proračun za Goričan: 468.137,50 EUR.

Aktivnosti u Goričanu:
1. Uspostava regionalnih turističkih centara (RTC) uz stare granične prijelaze
2. Istražiti i promovirati arheološke lokalitete „Župnikov vrt“ i „Nekropola pod tumulima u Goričanu“ te omogućiti pristup turistima
3. Razvoj zajedničkih HR-SLO turističkih proizvoda
4. Promocija regije i novo definiranih turističkih sadržaja

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,067FanoviLajkaj
618SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE