Potpisan ugovor za opremanje OŠ Pribislavec pa će škola od jeseni biti spremna za učenike

Osnovna škola Vladimira Nazora Pribislavec
Osnovna škola Vladimira Nazora Pribislavec

Tristotinjak učenika Osnovne škole Vladimira Nazora Pribislavec sljedeću nastavnu godinu pohađat će u novoj zgradi koja je dugogodišnji san mještana Pribislavca, ali i jedan od kapitalnih projekata Međimurske županije, priopćili su iz Županije.

-Dugi niz godina govori se o gradnji nove školske zgrade u Pribislavcu, a od jeseni će učenici i nastavnici ove škole imati u potpuno drugačije, vrhunske uvjete za rad kakve, u 21. stoljeću i zaslužuje međimursko obrazovanje. Sagrađena je nova zgrada škole na atraktivnoj lokaciji te nam je preostao zadnji korak u završetku projekta, a to je opremanje prostorija, kazao je župan Međimurske županije Matija Posavec prilikom potpisivanja Ugovora o nabavi namještaja za Osnovnu školu Vladimira Nazora Pribislavec.

Opremanje škole povjereno je međimurskoj tvrtki Novi godovi čiji je direktor Predrag Šarić istaknuo zadovoljstvo što će upravo domaća kvaliteta i stručnost imati priliku završiti ovaj veliki projekt. Ugovor za opremanje vrijedan je 1.744.168,75 kuna, a izvođač radova istaknuo je da će škola biti spremna novu nastavnu godinu.

-Prvi dan škole dočekat ćemo u novoj zgradi na ponos svih učenika i djelatnika, ali i na ponos cijelog Pribislavca i Međimurja. Školstvo na prostoru Pribislavca postoji gotovo 150 godina, no po prvi puta ćemo imati vlastitu školu i odgovarajuće uvjete. Djeca ovog upisnog područja i njihovi roditelji ovime dobivaju viši standard u odgoju i obrazovanju, a nakon nove zgrade škole ustrajat ćemo i na izgradnji školske dvorane, uvođenju jednosmjenske nastave i mogućnosti produženog boravka za učenike nižih razreda, poručio je ravnatelj Osnovne škole Bruno Matotek zahvalivši Županiji, ali i Općini Pribislavec koja je prepoznala inicijativu i poduprla projekt.

U ovoj školskoj godini OŠ Vladimira Nazora Pribislavec pohađa 294 učenika, a odgojno-obrazovni rad odvija se u dvorcu grofa Feštetića, izgrađenom 1870. godine, koji je adaptiran za potrebe škole 1968. godine. Unatoč neadekvatnim uvjetima za izvođenje nastave, škola sudjeluje u mnogim projektima, ostvaruje uspjehe na natjecanjima, a posebno su ponosni na e-Twinnig projekte koje uspješno provode od 2012. godine, a u zadnje dvije godine nose oznaku e-Twinnig škole. -Gradeći ovu školu nastojali smo razmišljati dva koraka u naprijed. Ne samo da je škola zaslužila kvalitetne uvjete za rad i boravak učenika i nastavnika, već vjerujemo da će se širenjem stambene zone grada Čakovca prema Pribislavcu povećati broj polaznika škole, a preseljenjem u nove prostore škole dvorac Feštetić će ostati prazan. On je vrijedno povijesno i kulturno dobro Međimurja te ćemo i taj prostor nastojati revitalizirati  i staviti u funkciju turizma i kulture kako bismo i na taj način pridonijeli daljnjem razvoju naše Županije, dodao je župan Posavec.

Nova škola imat će 24 učionice na 3600 m2 iskoristivog prostora. -Želimo stvoriti preduvjete za sustav u kojem će naši učenici imati mogućnosti boraviti u školi koliko je potrebno, a to je cjelodnevna nastava sa svim pripadajućim sadržajima, zaključila je pročelnica za obrazovanje i kulturu  Blaženka Novak.

 

 

Ostavi komentar