Potpisan novi Kolektivni ugovor za zaposlenike CZK Čakovec i to na temelju njihovih zahtjeva i prijedloga

Grad Čakovec kolektivni ugovor
Gradonačelnik Kovač u ime grada Čakovca potpisao kolektivni ugovor za djelatnike CZK

U ponedjeljak je u  čakovečkoj Gradskoj vijećnici potpisan novi Kolektivni ugovor za zaposlenike čakovečkog Centra za kulturu, priopćili su iz uprave Grada Čakovca.

Ugovor su potpisali u ime osnivača  gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač, u ime ustanove ravnatelj Ladislav Varga te u ime Hrvatskog sindikata djelatnika u kulturi glavni tajnik Domagoj Rebić.

Novim Kolektivnim ugovorom obuhvaćene su posljednje zakonske izmjene, usklađena je terminologija te prava i obveze zaposlenika. No, najvažnije, usklađeni su koeficijenti zaposlenika i to na temelju njihovih zahtjeva i prijedloga. Naime, dosadašnji koeficijenti bili su izrazito nepovoljni za zaposlenike s najnižim primanjima te su oni u postotku i najviše povećani. Ostali koeficijenti usklađeni su sa ostalim ustanovama kojima je Grad Čakovec osnivač te drugim hrvatskim ustanovama u kulturi. Sredstva za povećanje plaća osigurat će se iz redovnog poslovanja Centra za kulturu Čakovec.

Ovim potpisivanjem završen je ciklus usklađivanja kolektivnih ugovora svih ustanova kojima je Grad Čakovec osnivač. Novi Kolektivni ugovor za zaposlenike Centra za kulturu Čakovec potpisan je na rok od dvije godine, a počinje se primjenjivati od ovog mjeseca, stoji u priopćenju.

 

Ostavi komentar