Posjeta i pokloni prvorođenom djetetu u rodilištu Županijske bolnice u Čakovcu

Kao i svake godine početkom Došašća tako je i ove godine u crkvi Sv. Antuna Padovanskoga na čakovečkom Jugu održana božićna duhovna obnova članova Zrinske garde Čakovec, međimurskih branitelja, Družbe “Braća Hrvatskog Zmaja” Zmajski stol Čakovec, konfratara Franjevačkog samostana Čakovec i pripadnika PU Međimurske.

Prigodni blagdanski duhovni nagovor održao je fra Stanko Belobrajdić, duhovnik Zrinske garde, a taj nadahnuti nagovor potaknuo je načelnika Općine Selnica, Ervina Vičevića, člana Zrinske garde, i on je predložio da predstavnici prisutnih udruga na Božić, rođendan Isusa Krista, posjete prvorođeno dijete u Čakovečkoj bolnici i odnesu mu poklon.

Prijedlog je s oduševljenjem prihvaćen tako da su na Božić došli u bolnicu Đuro Bel i Alojzije Sobočanec iz Garde, Marijan Ramuščak iz Družbe, branitelj Pavo Jazvić, zamjenik načelnika PUM Krunoslav Gosarić i načelnik Općine Selnica koji je pokrovitelj ovoga posjeta. Općina Selnica je već dugo godina prijatelj djece tako da je načelnik Vičević predao prigodan poklon i poklon bon mami Biljani i njezinom sinu Borni. Svi nazočni su mami čestitali sretan Božić i rođenje malog Borne i poželjeli dobro zdravlje kako mami, tako Borni i cijeloj obitelji.

Dr Sanja Topličanec koja je dočekala “čestitare” zahvalila se na posjeti u svoje ime i u ime ravnatelja bolnice i prihvatila je ideju “čestitara” da takvi posjeti postanu tradicionalni, jer roditi dijete na Božić, dan rođenja Isusa Krista, poseban je Božji dar, kako je istaknuo načelnik Vičević i zato se treba posebno obilježiti. Božić treba proslaviti kao blagdan mira, ljubavi i veselja, a ne kao običan praznik – nadodao je načelnik Vičević.

Ostavi komentar