Poruka iz Čakovca: Nasilje u obitelji nažalost dio je naše kulture, treba mijenjati obrasce ponašanja!

Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama Čakovec

U Čakovcu je u subotu, 24. studenog, obilježen Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama.

Grad Čakovec poslao je priopćenje o obilježavanju, a mi ga prenosimo u nastavku.

U organizaciji Povjerenstva za ravnopravnost spolova Grada Čakovca, prošle je subote obilježen Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama. Dijeljenjem poruka nenasilja i papirnatog cvijeća, građanima se skretala pozornost na obiteljsko nasilje, pogotovo nasilje nad ženama.

Članicama čakovečkog Povjerenstva pridružile su se županijske kolege, udruge „Zora“ iz Čakovca, djelatnici Policijske uprave Međimurske, Obiteljskog centra Međimurske županije, Centra za socijalnu skrb Čakovec, predstavnici drugih institucija koje se bave narušenim obiteljskim odnosima i posljedicama, dužnosnici Grada Čakovca, gradski vijećnici te građani.

Kako je tom prilikom istaknula predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Grada Čakovca Franciska Ćetković, iako je statistički broj slučajeva obiteljskog nasilja u blagom padu, ovaj problem još uvijek postoji, te ne možemo biti zadovoljni dok se ne svede na nulu. Nasilje u obitelji nažalost dio je naše kulture, treba mijenjati obrasce ponašanja, ali u svakom slučaju o tome treba govoriti te raditi na prevenciji.

Prošli četvrtak pak je u dvorani Doma sindikata u Čakovcu održana javna tribina ne temu “Prevencija nasilja u partnerskim vezama mladih”. Voditeljice tribine bile su Sanja Cesar i Nataša Bijelić iz Centra za edukaciju, savjetovanja i istraživanja iz Zagreba.

Međunarodni dan protiv nasilja nad ženama obilježava se od 199. godine kao sjećanje na 25. studeni 1960. godine, kad je u Dominikanskoj republici diktator Rafael Trujillo dao ubiti sestre Patriu, Minervu i Mario Teresu.

Foto: Grad Čakovec

Ostavi komentar