PORCIJUNKULOVO 2019: Milica Magdalenić u retro interijeru s prefinim bezvremenskim tortama i drugim slasticama

Milica Magdalenić
Slastičarka Milica sa kćerima Majom i Lanom

Šetajući središtem grada mnogi špiceri zastaju i fotografiraju se kod prave male retro oaze slastica. U ugodnom dnevnom boravku uz starinski TV prijemnik, retro foteljicu  i ostalu vintage dekoraciju svoju slatku ponudu nudi izlagač MM Torte.

Iza toga stoji vlasnica Milica Magdalenić koju od milja svi zovu i znaju pod nadimkom Mila. Domaće torte i kolači i slastice podsjećaju na dane djetinjstva, pa se tako rodila i ideja za uređenjem za prodajno mjesto ovog Porcijunkulova:

– Za uređenje našeg promotivnog štanda ideja nit vodilja je bilo da napravimo nešto drugačije i posebno, a opet da ujedno bude lijepa atmosfera za prodaju naših slastica, torti i kolača. Došli smo na ideju da napravimo sobu u retro stilu 50-tih godina. Svi se rado sjećamo mladosti i s nostalgijom pamtimo dane kad su naše majke i bake pekle fine kolače, za što današnje žene sve manje imaju vremena.

U nastavku ovog mini razgovora slastičarka Milica opisala nam je i svoje slatke izazove:

– U ponudi imamo inače oko 25 vrsta torti, kolača i to ponajviše svatovske. Ovdje na Porcijunkulovom baziramo se na torte jer one su nekako “in” ovih dana. Ovako vizualno lijepe i ukusne mame slatkoljupce. Imamo ih nekoliko vrsta: čokoladne, badem, Ferrero, Sacher, Ledeni vjetar. U ponudi je i međimurska gibanica koju svi hvale. Ljudi u ovim danima traže i miješane suhe kolače koje radimo s bademima i čokoladom. Treba doći na naš štand i zaviriti u naš hladnjak sa slasticama.

Na izlagačko mjesto dođu i Miline kćeri, Lana i Maja koje pomažu majci kad god stignu. Profesorice su klavira. Potporu supruzi u čaroliji izrade slastica daje i suprug, maestro Branimir Magdalenić koji u ovom slučaju “ne dirigira”. Sa smiješkom Mila kaže: – Dok oni sviraju ja pečem kolače. Svi obožavaju slatko. Suprug pogotovo, mada to rado ne priznaje.

Kako god bilo, finim slasticama je teško odoljeti, zar ne?

 

foto: Zlatko Vrzan

Ostavi komentar