POLICIJA UPOZORAVA: Iako je lijepo vrijeme, poštujte odluke Stožera!

Prema najavama meteorologa u naredno razdoblju očekuje nas lijepo vrijeme, koje bi moglo izmamiti građane iz njihovih doma. Policijska uprava međimurske podsjeća sve građane na obvezu pridržavanja svih odluka nacionalnog i lokalnih Stožera civilne zaštite, posebice Odluke o mjeri strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima.

Spomenutom odlukom strogo se ograničava kretanje na ulicama, trgovima, parkovima i svim drugim javnim površinama na kojima se može kretati i zadržavati veći broj osoba. Kako bi se spriječilo širenje virusa COVID-19, policijski službenici nadzirat će sve lokacije na kojima bi se građani mogli okupljati.

S obzirom na trenutnu situaciju, nacionalni i lokalni Stožeri civilne zaštite preporučuju da građani iz svojih domova izlaze samo u nužnim i neodgodivim situacijama.

I međimurska policija pridružuje se upućenim apelima i preporukama te poziva sve građane da prilagode svoje navike i da slušaju savjete stručnjaka jer ćemo samo na taj način doprinijeti smanjenju širenja koronavirusa. Pozivamo sve građane koji će ipak boraviti na otvorenom prostoru da održavaju socijalnu distancu, te da za boravak na otvorenom biraju mjesta koja ne posjećuje veći broj građana.

Posebno se upozoravaju osobe kojima je određena mjera samoizolacije da su se dužne strogo pridržavati mjere, odnosno da ne smiju izlaziti iz kuće, a u slučaju potrebe za liječničkom pomoći, svakako da prethodno putem telefona kontaktiraju svog obiteljskog liječnika ili hitnu pomoć, odnosno dežurnog epidemiologa.

Zahvaljujemo svim žiteljima Međimurske županije na razumijevanju i poziva ih da vode računa o svom zdravlju, zdravlju svojih bližnjih i šire zajednice. Ostanite doma, izvijestila je međimurska policija.

Foto: Mario Golenko

Ostavi komentar