POKLONITE SE LEGENDI i pozdravite večeras Zlatka Mihoceka Torpeda u Središću!

Zlatko Mihocek Torpedo_resize
Zlatko Mihocek Torpedo na svom je putu imao svega dva sunčana dana u cijelosti

Planinarsko društvo Bundek i predsjednica Sonja Vršić poziva planinare, poklonike putovanja i prirode na svečanost u čast Zlatka Mihoceka prvog Hrvata koji je prohodao Via Adriatica Trail od 1100 kilometara. Doček je u Murskom Središću ove srijede u 18 sati u Gradskom parku kod spomenika Rudaru.

Zlatko Mihocek dočekna kamenjaku (11)
Ovako je izgledao doček Zlatka na Kamenjaku u Istri

Predsjednica Vršić u pozivnici opisuje dio putešestvija Mihoceka koji je na ovoj svojoj životnoj pustolovini dobio nadimak Torpedo i više nego zasluženo:

– Vjerujemo da ste preko društvenih mreža pratili „kišnu, snježnu i burnu odiseju“ Bundekovog člana Zlatka Mihoceka koji je nakon 44 dana u nedjelju 19. svibnja u 17:40 sati stigao do svog cilja, do kraja Via Adriatice, prve hrvatske dugometražne staze. Tim pothvatom Zlatko se upisao u povijest kao prvi Hrvat koji je to uspio.
Iako je prema zacrtanoj ruti trebao prohodati oko 1100 kilometara, i sam je priznao da je u nogama nakupio puno više. Prohodao je 1.830.000 koraka, 1.100 kilometara, 41.000 metara visinske razlike uspona (4 i pol Everesta), prošao kroz 3 nacionalna parka, 3 parka prirode, 1 strogi rezervat, 6 značajnih krajobraza, 12 rijeka, 36 vrhova, iskusio sve vremenske uvjete. Na tom putu Zlatko je imao svega dva sunčana dana u cijelosti, uvjeti su mu bili ekstremni, često je legao i dizao se mokar iz mokrog šatora, morao leći na stijene da ga bura ne odnese. Još je veća njegova snaga što je najveći dio puta bio sam- samcat, s ruksakom od 26 kg i prkosio svim tim nedaćama koje su mu vremenski uvjeti priređivali.

latko Mihocek dočekna kamenjaku (7)
Emotivan trenutak Zlatkovog dolaska na cilj kad nitko nije mogao suspregnuti suze …

Njegova obitelj, planinarski prijatelji iz PD Bundek, PD Lendava i PD Elektroistra dočekali su ga na cilju, a neki su s njim prohodali i ekstremno dugu i kišnu posljednju dionicu od preko 48 km.
Zlatko i Bundeki zahvaljuju svima koji su ga pratili preko društvenih mreža, svima koji su mu na tom putu bili podrška i logistika, dočekivali ga i otpraćivati te mu pomogli na bilo koji način.
Ovo je predivna priča jednog samozatajnog, hrabrog, ustrajnog čovjeka, planinara Zlatka, koji je svima pokazao koliko snaga volje može biti jaka. Zlatko je osvojio mnoga srca, a svi koji možete u srijedu doći u M. Središće, moći ćete mu stisnuti ruku i čuti zanimljivosti s njegovog „zavjetnog hodočašća”.

Stoga dođite večeras u Mursko Središe i poklonite se legendi međimurskog planinarstva.

Čakovečkim planinarima i biciklistima Torpedo je danas podijelio uživo svoje doživljaje. Svakom rečenicom kao da ponovo hoda stazom Via Adriatica

Foto: arhiva Dubravko Costa Balent, Zlatko Vrzan

Ostavi komentar