Područje uz Muru posebno je teško za borbu s komarcima iz Murskog Središća naručili novo tretiranje

komarci
Kako spriječiti ubod krvopija?

Granično područje uz Muru posebno je teško za borbu s komarcima. Za srijedu, 19. lipnja najavljeno je tretiranje odraslih komaraca na cijelom području grada Mursko Središće koje će provesti Bioinstitut Čakovec u vremenu od  7 do 9 i od 19 do 21 sat. Iz grada mole građane da se u to vrijeme ne zadržavaju previše na otvorenom te da zatvore prozore na kućama, a pčelare da zaštite pčele u vrijeme provedbe tretiranja.

Iz Grada Mursko Središće su poručili da su u dogovoru s Bioinstitutom i Zavodom za javno zdravstvo Međimurske županije, proveli tretiranje larvi komaraca na području zaraženosti u gradu i pripadajućim naseljima.  Odrasle komaraca uz skelu Fusek tretirali su krajem prošlog tjedna. Zbog vode koja se zadržava lokvama iza poplave i koja se i zagrijava uslijed visokih temperatura na području skele Fusek u poslijednja dva tjedna pojavio se priličan broj komaraca uz rijeku Muru, a koji ulaze u naselja.

Obzirom na visoke troškove tretiranja, a na dvojbeni učinak, potrebno je za što bolji učinak zadovoljiti određene vremenske uvjete: temperaturu zraka, vjetar, vlagu i tretmanima pristupati vrlo racionalno i prema svim pravilima struke i tretirati ih sustavno po okolnim općinama.

 

Ostavi komentar