Počinje samoberba jabuka u Vratišincu

Kreće sezona jabuka, vrijeme je da se zaputite u Agrin voćnjak u Vratišincu. Ponesite sanduk ili košaru, sami uberite jabuke koje želite i platite tek 3,50 kuna po ubranom kilogramu!

Prva zrela sorta – zlatni i crveni delišes

Nakon samoberbe jagoda i breskvi, svi nas putevi ponovno vode u Vratišinec gdje nas, odmah nakon šume s desne strane, čeka voćnjak tvrtke Agra d.o.o. iz Čakovca.

Berači su sad već upoznati s ovom odličnom praksom, a u Agri nam kažu da su dojmovi više nego odlični; berači su prezadovoljni boravkom na otvorenom, niskom cijenom voća i visokom kvalitetom plodova, dok je Agrinom timu neizmjerno drago što se uspjelo na vrijeme pobrati svo voće.

Prve jabuke koje dozrijevaju i već su spremne za branje jesu zlatni i crveni delišes. Njihov je slatkasti okus očarao brojne jabukoljupce – obožavaju ih i mali i veliki! Ni mi nismo ostali imuni na njih – osim lijepih fotki, vratili smo se i s 16 kilograma zlatnog delišesa te zamirisali i osladili naše urede!

Kroz 5 dana dozrijeva i sorta Delbar Jubile, slatka jabuka koju nam je simpatična voditeljica Simona Murković preporučila za pečenje kolača. – Ove su jabuke dosta slatke i definitivno su najbolje za pite, kaže nam Simona.

Sa Simonom smo obišli voćnjak i saznali pokoju informaciju više o berbi, samoberbi i sortama jabuka.

Samoberba počinje od 8. rujna

Po dolasku u voćnjak potrebno je sa sobom donijeti neku ambalažu, najbolje sanduk ili košaru, i baciti se na branje jabuka. Po izlasku se voće važe i plaća tek 3,50 kuna po kilogramu. S obzirom na to da nam predstoje kišni dani i mokra zemlja, ne bi bilo loše da ponesete i gumene čizme ili drugu vodonepropusnu obuću.

Samoberba počinje već od sutra i berači su dobrodošli svakog dana od 8 do 18 sati, a nedjeljom i praznikom od 8 do 12 sati. Naravno, u voćnjaku možete i kupiti svježe jabuke po redovnoj cijeni od 6 kuna po kilogramu.

Za više informacija posjetite facebook stranicu Agra – rješenja za voćarstvo i vinogradarstvo ili nazovite na broj telefona 099 843 1500.

(foto: sven tomašić)

Ostavi komentar