Počeli zimski sportski kampovi i radionice: Samo na klizanje kreće 342 djece

kamp klizanje Čakovec

Zimski školski praznici nisu samo vrijeme za slavlje i odmaranje, već ih djeca mogu provesti uz vježbu i igru te pritom stjecati nova znanja i vještine.

Naime, u srijedu su počeli Zimski sportski kampovi i radionice, koje Grad Čakovec organizira zajedno sa Zajednicom sportskih udruga Grada Čakovca, Društvom pedagoga Tehničke kulture Međimurske županije, Umjetničkom školom „Miroslav Magdalenić“ Čakovec te sa profesorima informatike.

Prvi je startao klizački kamp koji se ove godine održava drugi put. Prijavilo se čak 342 djeteta koji će svakog jutra do subote 29. prosinca, na klizalištu postavljenom na čakovečkom Trgu Republike učiti klizati i zabavljati se na ledu uz stručno vodstvo profesora tjelesne kulture te učitelja klizanja. 2. siječnja pak na Gradskim bazenima „Marija Ružić“ u Čakovcu počinje plivački kamp. Trajat će pet dana, a na njega je prijavljeno preko 170 čakovečkih dječaka i djevojčica.

Klizački kamp su prvog dana obišli gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač te zamjenici gradonačelnika Mario Medved i Zoran Vidović. Gradonačelnik Kovač tom je prilikom istaknuo da je Čakovec jedinstven među sredinama u Hrvatskoj, koji organizacijom ovakvih aktivnosti tijekom zimskog, ali i ljetnog raspusta, želi djecu potaknuti na bavljenje sportom i znanošću, razviti kod njih kreativnost, te razvijati nove sklonosti i talente.

– Kampovi i radionice uspješno se održavaju već niz godina, a svake godine nastojimo uvesti nešto novo. Lani su to bile radionice iz tehničke kulture, a ove godine novina su baletna i glazbena radionica – rekao je, među ostalim čakovečki gradonačelnik. Sve radionice odlično su prihvaćenje kod djece i mladih, a iz godine u godinu povećava se broj sudionika.

Na baletnu radionicu koja također starta 2. siječnja prijavilo se 15, a na glazbenu koja je na rasporedu tjedan dana kasnije 22 djeteta. Ove radionice održavaju se u prostorima Umjetničke škole „Miroslav Magdalenić“ u Čakovcu.

Veliki interes vlada i za radionice iz tehničke kulture kojima je ove godine domaćin III. osnovna škola Čakovec. Za njih se javilo 80 polaznika, a svi zainteresirani još se uvijek mogu prijaviti. Društvo pedagoga tehničke kulture koje je organizator, pripremilo je desetak raznih radionica od modelarstva preko robotike do škole animiranog filma. Tu je i kreativna radionica, koje nastoje povezati likovni i tehnički odgoj kroz npr. izradu majici. Ove radionice počinju 8. siječnja.

I na kraju, posljednji tjedan praznika rezerviran je i za informatičke radionice. One se tradicionalno održavaju u I. osnovnoj školi, a ove godine tema je programiranje i to iPada i robota.

Radionice financira Grad Čakovec, a besplatne su za svu djecu s područja Grada Čakovca. Jedino što roditelji moraju platiti je eventualno iznajmljivanje klizaljki. Svaki polaznik sportskih kampova dobiva i čaj odnosno Cedevitu, a polaznici radionica sok i sendvič.

Izvor i foto: Grad Čakovec

Ostavi komentar