Počeli radovi na rekonstrukciji spoja na graničnom prijelazu Goričan

– Nakon šest godina priprema, počinju radovi koji su od povijesnog značaja za Općina s obzirom na to da se radi o vrlo velikoj investiciji – kaže načelnik Općine Goričan Mario Moharić koji je obišao gradilište na koje su stigli prvi strojevi.

Zahvaljujći svim razinama, od državne do županijske, na pomoći, kreće za Općinu vrlo važna investicija. Ugovor za rekonstrukciju spoja na granični prijelaz Goričan ukupne vrijednosti 23.298.206 kuna bez PDV-a Hrvatske autoceste potpisale su 5. travnja sa Zajednicom ponuditelja koju čine Colas Hrvatska d.d. iz Varaždina i Tegra d.o.o. iz Čakovca.

Projekt rekonstrukcije spoja na granični prijelaz Goričan uključuje rušenje postojećeg nadvožnjaka i krakova spoja te izgradnju novog nadvožnjaka s novim krakovima koji će omogućiti pristup autocesti, kao i izlaz s autoceste u svim smjerovima. Bit će izvedena i nova LED rasvjeta, prometna oprema i signalizacija te izmještanje i zaštita postojećih instalacija. Rok za završetak radova je 16 mjeseci, a uz poboljšanje usluge na autocesti A4, oživjet će ugostiteljski, turistički i gospodarski sadržaji tog dijela Međimurske županije.

Izvor: Općina Goričan, foto: Studio Vipro

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE