PLK Pozoj: Godina na izmaku najuspješnija u povijesti kluba

plk pozoj

Članovi Plk Pozoj su 23.12. održali redovnu godišnju skupštinu koja je uz ostale točke dnevnog reda bila i prilika za analizu 2019-te godine. Zaključeno je da je po svim zacrtanim planovima godina iza nas daleko najuspješnija u povijesti kluba.

U klubu trenira dosad najviše članova, ukupno 48, raznih starosnih uzrasta, a posebno veseli činjenica da se kroz proteklu godinu učlanilo i desetoro članova kadetske uzrasti čime je potvrđen velik interes za powerlifting među mladima kojima klub posvećuje najviše pažnje.

Klub je prepoznat po kvalitetnom radu i izvan Međimurske županije pa je zahtjev za pristup u klub predalo dvoje natjecatelja iz Požege, dok je početkom prosinca učlanjen i jedan junior na trenutnom boravku u Švedskoj.

U natjecateljskom dijelu klub je ostvario iznimne rezultate: 11 naslova državnih prvaka i više državnih rekorda dok je u ekipnom poretku klubova uvjerljivo zauzeo prvo mjesto i osvojio titulu najbolje bench press ekipe u državi u konkurenciji 21 kluba. Klub je ubilježio i svoj prvi inozemni nastup i to više nego uspješno osvojivši 2 medalje u Hammu, Luxembourg, na Europskom prvenstvu u bench pressu što nije uspjelo niti jednom klubu iz Hrvatske dosad. Sindy Bubek je juniorska viceprvakinja Europe u kat do  47 kg, a Goran Karamarković brončani veteran u kat do 74 kg. Dominik Krištofić je dobrim nastupom zauzeo 7.mjesto među juniorima do 93 kg.

U svrhu promocije sporta snimljen je i kratki film o troje natjecatelja i njihovim pripremama za Europsko prvenstvo. Klub posvećuje veliku pažnju edukaciji mladih i zdravom načinu života te je u tu svrhu organizirao High school lifting, treninge powerliftinga i fitnessa za srednjoškolce. Treninzi su bili besplatni za sve učenike srednjih škola naše Županije, a odvijali su se kroz 11 subota u trajanju od 2 sata. Projekt se pokazao vrlo potrebitim i uspješnim jer se u njega uključilo 150 učenika koji su zajedno ostvarili preko 660 dolazaka.

Sa zadnjeg ovogodišnjeg natjecanja održanog u Zagrebu klub je, uz to što se u Čakovec vratio kao ekipni prvak, tj. klub najboljih benchera u Hrvatskoj, ponovno prepoznat po cijeloj državi i po svojem radu s osobama s invaliditetom te su tako mnogi mediji objavili vijest o našem natjecatelju Dini Višnjiću koji unatoč svojoj bolesti i invaliditetu marljivo trenira s ostatkom ekipe i uzor je mnogim sportašima sa i bez invaliditeta. U klubu se nadaju da će u 2020-toj njihovi rezultati biti još bolji sa još više članova te da će njihov trud biti i prepoznat u vidu financijske pomoći lokalne vlasti. Upisi za novu natjecateljsku godinu počinju s 2.1.2020., a Pozoji će već u ožujku u Zadru na državnom prvenstvu ponosno braniti ovogodišnju titulu.

Ostavi komentar