Plastični čepovi za teško oboljele stižu i iz Francuske, Njemačke i Austrije

Udruga oboljelih od leukemije i limfoma čepovi

Volonteri udruge oboljelih od leukemije i limfona i danas su imali pune ruke posla. Naime, trebalo je prepakirati i sortirati preko četiri tone čepovi koji su stigli samo tijekom mjeseca svibnja.

Hvalevrijedna akcija prikupljanja plastičnih čepova koju je prije nekoliko godina pokrenula Udruga oboljelih od leukemije i limfoma i dalje nailazi na veliki odaziv građana.

Prikupljanjem i donacijom, građani s jedne strane čuvaju okoliš jer su čepovi nerazgradivi a s druge strane pomažu svojim teško oboljelim sugrađanima. Čepovi u udrugu stižu sa svih strana i u kojekavim pakiranja, no da bi se mogli predati, odnosno prodati treba ih sve pravilno upakirati čime su se i tijekom današnjeg prijepodneva bavili volonteri.

– Zarada od prodaje i nije velika. Naime kilogram stoji svega 1.5 kn, ali kada se radi o velikoj količini ipak se nešto zaradi i tako pomaže oboljelima. Pri tome se uopće ne računa rad volontera – rekao nam je Emil Vibović, predsjednik Udruge OLL.

A pomoć se uvijek traži. U posljednje vrijeme to je dijagnostika, jer se u zdravstvenim ustanovama čeka predugo. Stoga Udruga pomaže financirati pregled kod privatnika kako bi se kod teških dijagnoza što prije krenulo s terapijom što nerijetko i život znači.

Svi pak koji se žele riješiti čepova, a uz to i pomoći oboljelima, sve informacije mogu pronaći na web stranicama Udruge.

(vv)

Ostavi komentar