Za sve pjesničke duše osnovana udruga Mlada pera

Udruga Mlada pera postoji tek tri mjeseca, a krupnim koracima grabi naprijed u ostvarivanju onoga zbog čega je osnovana – aktiviranju i promoviranju mladih literata u redovima osnovnoškolaca i srednjoškolaca, svih mladih – a i onih koji se tako osjećaju.

Pokrenut je portal Top generacija koji je specijaliziran za objavljivanje literarnih radova učenika i studenata, svih dječjih literarnih radova, teenagerskih misli, mladenačkih razmišljanja uz moto ‘Kreativnost je kad sliku koja vas je ostavila bez teksta možete opisati sa tisuću riječi’. Da je pokretanje takvog portala bio pun pogodak govori odaziv mladih, i osnovnoškolaca i srednjoškolaca pa i studenata koji su poslali svoje literarne uratke, a neki se opetovano javljaju s novim radovima. 

Uz portal, 1. listopada započeo je natječaj za najkreativniji i najoriginalniji rad na temu ‘Različitost’ koji traje sve do 31.12.2017. godine, a namijenjen je osnovnoškolcima i polaznicima hrvatske nastave u inozemstvu. I opet pun pogodak, jer već su počeli pristizati radovi, neke su učenici poslali sami, neke su poslale škole u njihovo ime. Da je Udruga krenula pravim putem, govori i podatak da su odmah uslijedila pitanja srednjoškolaca zašto natječaj nije i za njih? Za sve srednjoškolce se već priprema projekt na koji ćete biti pozvani dogodine, kad završi školska godina. 

Za sada, svi osnovnoškolci su pozvani da se uključe u projekt Različitost, jer tek smo počeli, a svi zajedno pohvalite se svojim sastavcima u zadaćnicama, pjesmama, prozom napisanom u slobodno vrijeme, objavom na vašem portalu Top generacija, a trenutno možete osvojiti i majicu udruge Mlada pera.

 

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE