Pješačko biciklistička staza Mursko Središće – Slemenice u fazi odabira izvođača

Prometnica kroz Štrukovec je iznimno opasna za pješake i bicikliste

Iz Grada Mursko Središće su izvijesti o napretku vezanom za izgradnju pješačko-biciklističe staze Mursko Središće – Slemenice.

Priopćenje o tome dokle se se stiglo donosimo u nastavku;

-Nakon niza dopisa, sastanaka i lobiranja od strane Grada Mursko Središće i gradonačelnika danas je gradonačelniku Draženu Srpaku uručena odluka o odabiru izvođača u predmetu nabave „Rekonstrukcija državne ceste oznake DC209, dionica Mursko Središće – Slemenice duljine 7,69 kilometara. Procijenjena vrijednost nabave je bila 37.500.000,00 kuna, dok je ekonomski najpovoljniju ponudu dala tvrtka PEDOM ASFALTI d.o.o. iz Zagreba s cijenom ponude 32.060.715,85 kuna. Sada slijedi rok mirovanja od 15 dana od dostave odluke o odabiru.

Na današnjem sastanku s direktorom Hrvatskih cesta Josipom Škorićem, ministrom Darkom Horvatom, državnim tajnikom Ministarstva mora, prometa i infrastrukture Tomislavom Mihotićem te gradonačelnikom Grada Preloga Ljubomirom Kolarekom sa suradnicima, gradonačelnik Dražen Srpak je izložio potrebu da žurnom realizacijom ovog projekta zbog velikog prometa, a s obzirom što najvećim dijelom na toj dionici ni s jedne strane nema pješačko biciklističke staze, velika je opasnost za pješačke i bicikliste.

Planira se odraditi još jedan operativni sastanak na kojem bi se dogovorio redoslijed izvođenja radova na toj dionici, a gradonačelnik je sugerirao da bi to trebalo biti kroz naselje Štrukovec koje je najugroženije zbog konfiguracije same ceste.

Gdje zapinju dogovori sa Slovenijom

Ovaj projekt je utemeljen na odluci sa sjednice Vlade RH koja je održana u Čakovcu 2019. godine. Na toj je sjednici uz tu donesena i odluka o zaduženju Ministarstva mora, prometa i infrastrukture i Hrvatskih cesta za dogovorom sa Slovenijom o točci spajanja, tj. poziciji novog mosta.

Državni tajnik Mihotić izvijestio je gradonačelnika o održanom sastanku s Ministarstvom za infrastrukturu Republike Slovenije na kojem je Hrvatska strana iznijela naš prijedlog točke spajanja, a koji je utemeljen na važećem prostornom planu i elaboratu smještaja u prostor buduće zaobilaznice i mosta i još jedne usporedne ceste do Čakovca s kojom bi se rasteretila sva naselja. Kod tih odluka Vlade, naš međimurski ministar Darko Horvat cijelo vrijeme davao je punu potporu u nastojanjima Grada Mursko Središće u rješavanju tih problema.

Semafori u centru grada

Kroz koji mjesec bit će gotovi i projekti rekonstrukcije centra grada i izdana građevinska dozvola, te se očekuje da bi iduće godine i to išlo u realizaciju. Ovim projektom u centru se postavljaju semafori na prometnicama te isto tako semafori za pješake uz dodatne trake za skretanje i otoke koji razdvajaju promet u samom raskršću.

Trenutno je u realizaciji projekt postavljanja semafora za pješake te semafora „palim crveno na ulasku u grad iz pravca Čakovca, koji će sva ona vozila koja ne poštuju ograničenja brzine u potpunosti zaustaviti na 30 sekundi. Ista stvar će se vrlo brzo postaviti i u ulici Marka Kovača na križanju s Poljskom i ulicom Slatine kod novog dječjeg vrtića.

Ostavi komentar