Petaši OŠ Podturen crtali kako doživljavaju policije u zajednici

U sklopu šeste komponente nacionalnog preventivnog projekta “Imam izbor“ preventivci Ureda načelnika Policijske uprave međimurske u srijedu, 22. ožujka, održali su tematsku likovnu radionicu.

Mali likovnjaci Osnove škole Podturen, nakon odslušanih nekoliko tematskih radionica, drvenim bojicama iscrtali su svoja promišljanja i stavove o radu te ulozi policije u današnjem društvu. Dječja mašta daleko nadilazi promišljanja odraslog čovjeka. Nema tu puno filozofiranja, ideje su jasne i jednostavne. Policija je tu da zaštiti sve građane, da pomaže ljudima, policajke i policajke su pozitivci.

Tako pedesetak petaša doživljava policiju i njenu ulogu u zajednici. Znaju pritom da je policija represivni aparat, koji je prvenstveno usmjeren prema negativcima, lošim ljudima koji ne poštuju zakone. Uhićuju pljačkaše i razbojnike, privode ih sudovima, a sve s ciljem kako bi osigurali sigurnost ostalim građanima. Sve to, uz određenu dozu dječje mašte i kreativnosti prenijeli su na papir. Bilo je tu jurnjave automobilima i motociklima, stasitih policajaca i policajki, vatrenih okršaja s kriminalcima.

Stručne nastavničke oči donijet će relevantnu ocjenu svih radova, a najbolja tri bit će nagrađena prigodnim nagradama koje je pripremila međimurska policija.

Izvor i foto: PU međimurska

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE