Perivoj Zrinskih: Počela obnova spomenika međimurskim braniteljima te i Spomen-zid seli tamo

Spomenik poginulim i nestalim braniteljima Domovinskog rata
sastanak o spomeniku

U utorak, 17. srpnja, je u čakovečkoj gradskoj vijećnici održan radni sastanak vezan uz obnovu i uređenje Spomenika poginulim i nestalim braniteljima Domovinskog rata koji je postavljen na ulazu u Perivoj Zrinskih.

Grad Čakovec je o tome poslalo priopćenje za medije koje prenosimo u cijelosti.

Obnova spomenika i uređenje okoliša je već započela, a završetak radova i svečanost otvorenja predviđena je za 17. rujna, odnosno za Dan oslobođenja Međimurja 1991. i Dan međimurskih branitelja.

Na sastanku su nazočili zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec, zamjenik gradonačelnika Grada Čakovca Zoran Vidović, predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske podružnice Međimurske županije Stjepan Horvat, tajnik podružnice Držen Tkalec, pročelnik Upravnog odjela za prostorno planiranje i fondove Europske unije Ninoslav Šipoš te koordinator obnove Roman Petrović.

Kao što je ranije dogovoreno postojeći spomenik će se obnoviti, urediti okoliš te u njegovoj blizini urediti novi Spomen-zid sa slikama poginulih i nestalih branitelja s područja Međimurja. Naime, sadašnji Spomen-zid postavljen na zidu Knjižnice „Nikola Zrinski“ Čakovec, onemogućuje normalno odvijanje protokola prilikom obilježavanja važnih obljetnica. Također, uređivanjem novog Spomen-zida, odat će se primjerena počast našim poginulim i nestalim sugrađanima.

I Grad Čakovec i Međimurska županija u svojim Proračunima imaju osigurana sredstva za obnovu ovog spomen obilježja, svaka po 150 tisuća kuna. Također, projekt obnove Grad Čakovec kao nositelj prijavio je i na natječaj Ministarstva branitelja koji je završen 25. svibnja. Prema riječima zamjenika gradonačelnika Zorana Vidovića, ovih dana očekuje se pozitivno rješenje.

Ukupna vrijednost radova bit će oko 480 tisuća kuna.

Ostavi komentar