Pehar za III. OŠ Čakovec: Rekordan 1051 učesnik na Proljetnom krosu

Proljetni kros Međimurja 2017.

Prelijepo vrijeme za ovo doba godine izmamilo je na ovogodišnji Proljetni kros, 1. trvanja, koji se tradicionalno održava u čakovečkom parku u organizaciji Atletskog kluba Međimurje, preko 1050 natjecatelja.

Najmasovniji odaziv došao je iz osnovnih škola s područja Međimurja iz kojih je pod zidinama Starog Grada trčalo 614 učenica i učenika, a vidljiv napredak u broju trkača ostvarili su učenici srednjih škola, njih 286 te vrtića koji su participirali sa 151 trkačem.

Zanimljive i neizvjesne borbe vodile su se u gotovo svima od dvadeset i dvije utrke, a vrlo neizvjesna bila je i borba za pehar kojeg osvaja najuspješnija osnovna škola.

Ovaj puta najviše medalja koje su nosile bodove za pobjednički pehar osvojili su učenici III. OŠ Čakovec s osvojene tri zlatne i dvije srbrne medalje dok su odmah do njih bili predstavnici Murskog Središća s jednom srebrnom medaljom manje.

Natjecanje su potpomognuli pokrovitelji Grad Čakovec i Međimurska županija te tvrtka Ambijenti glavni sponzor krosa. U provedbi krosa značajan doprinos uz članove AK Međimurje, dali su i suci Zbora atletskih sudaca Međimurja.

Kompletne rezultate nađite OVDJE.

Ostavi komentar