12.8 C
Čakovec
Petak, 31 ožujka, 2023

Partneri iz Lentija razgledali uređene turističke lokacije u Murskom Središću

Grad Mursko Središće je kroz projekt Energy tour ove godine uredio dvije nove turističke lokacije – Spomen park naftaštva u Peklenici i Interpretacijski centar Spomen dom rudarstva Cimper u Murskom Središću.

O posjetu partnera iz Lentija iz Grada Mursko Središće poslali su priopćenje koje donosimo u nastavku:

– Na tom je projektu, kao i na projektu Cross Cultural Tool Kit partner Murskom Središću je Grad Lenti iz Mađarske. Kroz ova dva, gotovo milijun eura vrijedna projekta uspostavljena je izrazito dobra suradnja i organiziran je niz kulturnih i turističkih manifestacija, različitih radionica, a izrađene su i strategije za buduću kulturnu suradnju.

Danas su László Horváth, gradonačelnik Lentija i njegovi suradnici posjetili Mursko Središće i razgledali obnovljene lokalitete. Dočekao ih je gradonačelnik Dražen Srpak i održano im je stručno vodstvo i interpretirana im povijest naftaštva i rudarstva na širem području Murskog Središća, kao što su najavljeni i neki budući projekti vezani uz interpretaciju industrije Međimurja.

Iako oba projekta još uvijek službeno traju, već se pripremaju temelji za buduću suradnju, koja je ključna za sva pogranična naselja. Suradnja sa susjedima iz Mađarske, Slovenije i Austrije dugoročna je strategija Grada Mursko Središće, koja će ulaskom Hrvatske u zonu Schengena još više dobiti na značaju. (GMS)

Gosti iz Lentija u spomen parku rudarstva

 

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,085FanoviLajkaj
619SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE