Panika na Serjojnskom fašniku i maškori bi k Merkelici v Nemačku

maškori
Bilo je napeto na Serojnjskom fašniku i maškori bi k Merkelici Njemačku

Sezonu fašničkog  ludovanja otvorio je u subotu Serjojnski fašnik u Murskom Središću. Vrijeme je bilo kao da su ga maškori naručili. Bilo je prohladno, ali sunčano. Brojne maskirne skupine došle su na Serjojnski fašnik iz Murskog Središća, okolice, Zagorja i Slovenije.

Svega je bilo na mursko-središćanskim ulicama, slovenskih kurenta, pirata s Mure. Iz Zagorja su s dolepršale čuvene Engleskinje iz bajke Mery Popins.. Bilo je tu međimurskih krava, ali i neposlušnih deva, indijanskog plesa. Tradicionalnih mursko- središćanskih cimera. Lafri, lampi, svakojakih čudnih i sumnjivih tipova, čak i strašnih sveto-martinskih Kramusa. Sve je krenulo naopako kad je gradonačelnik Dražen Srpak, zaveden maškorima olako im predao ključeve grada. Bilo je besramnih maškora koji su iz čista mira prosili dame na ulici.

A bilo je i malo fašničke politike. I maškori bi išli k Merkelici v Nemačku, jer nas Plenki pela v rit. Ali panika je brzo spriječena, ne damo mi Serjojnske maškore! Nigdje nije tako lepo i dobro kad doma. Trebamo maškore i  Serjojnski fašnik, jer nam svake godine priređuje nove ludosti i iznenađenja.

A kao što znate veselje je trenutno najtraženija roba.

Žiri za odabir najbolje tradicionalne maske i najbolje fašničke maske činili su Zvonko Vrtarić, Lara Podgorelec i Slavko Bregović te su za najbolju tradicionalnu masku odabrali Svetomartinske krampuse, a žene iz USR “Sport za sve” Mursko Središće koje su se zamaskirale u Indijanke za najbolju fašničku masku.

Ostavi komentar