OŽIVLJAVANJE ŠAJERICE: Prilagodba prostora za osobe s invaliditetom i novi kulturni sadržaji

Šajerica projekt nove prakse u kulturi (33)

Suradnjom Međimurske županije i Platforme za društveni centar Čakovec osmišljen je projekt s namjerom oživljavanja prostora zgrade Scheier u Čakovcu te organizacijom novih kulturnih programa. Projekt „Nove prakse – sudioničko upravljanje zgradom Scheier“ predstavili su danas Darko Ciglar, voditelj projekta te Kristina Pongrac, voditeljica edukacija, adaptacije i kulturnog programa uz nazočnost župana Međimurske županije Matije Posavca.

Šajerica projekt nove prakse u kulturi (8)
Matija Posavec, Darko Ciglar i Kristina Pongrac

Projekt sufinancira Europska unija u okviru Operativnog programa Užinoviti ljudski potencijali 2014. – 2010. u 100% iznosu od 2.499.436,82 kn. Trajanje projekta je 24 mjeseci, a završava zaključno s 29. listopadom 2020. godine.

Zgradu Scheier kao javnog prostora u kulturu očekuje adaptacija i opremanje zgrade. Prije svega uredit će se sanitarni čvor koji će biti prilagođen i za osobe s invaliditetom, a također će se razviti i projekt za ugradnju dizala. Ovaj prostor, popularno zvan Šajerica, želi se učiniti pristupačnijim za širu kulturno-umjetničku namjenu. Pozvani su građani, organizacije, ustanove u kulturi i donositelji odluka da se uključe u kreiranje novih programa i vrijednosti u zajednici.

U izložbenom prostoru zgrade Scheier kao dio projekta postavljena je i izložba „Od inicijative do novih praksi zgrade Scheier”. Izložba daje presjek rada Platforme za Društveni centar Čakovec na desetak lokacija diljem Međimurja.

Potpisivanjem ugovora između izvršnog direktora Platforme za Društveni centar Čakovec Milivoja Kuhara i župana Matije Posavca označen je nastavak suradnje na projektu koji će se provoditi do 29. listopada 2020. godine.

Najavljen konceptualno-muzički performans Eiknoise odgođen je. O novom terminu javnost će biti pravovremeno informirana.

Foto: rr

 

Ostavi komentar