Ovršni ustanak dao podršku Frani Lučiću i DVD Tisno

Ovršni ustanak apel

Apel podrške Frani Lučiću i DVD Tisno dao je Ovršni ustanak. Prenosimo ga u cjelosti:

“Prošlo je 12 godina od kornatske tragedije i pakla koji su doživjeli vatrogasci koji su hrabro branili Hrvatsku od vatrene stihije. Ne možemo niti zamisliti što su prošli vatrogasci tada, nema razlike kad se brani domovina od vatre ili na prvoj liniji obrane 90-ih godina. Jedno je sigurno, Hrvatska vlada se ponaša izdajnički prema herojima u svakom slučaju. U ovom slučaju je to Frane Lučić, jedini preživjeli toga kobnoga dana na Kornatima. Od 2007. godine je prošlo 12 godina, a prava istina se niti danas ne zna. Pisalo se o kanaderu koji je poslan u Grčku na zahtjev trgovca oružjem koji je svojevremeno bio u pregovorima sa Stipom Mesićem vezano uz RH ALAN (firma za proizvodnju oružja), riječ je o čovjeku koji se nalazi na interpolovoj tjeralici. Ali isto tako o drugom kanaderu koji je umjesto u pomoć vatrogasnim postrojbama na Kornatima, poslan da gasi vilu pokojnog Hanžekovića. Nakon što je Dražen Slavica oslobođen odgovornosti za kornatsku tragediju mediji su zaključili kako nema krivca za tu strašnu tragediju od 30. kolovoza 2007. godine. Tako ni obitelji 12 vatrogasaca stradalih na otoku Velikom Kornatu, a ni jedini preživjeli, tada 23-godišnji Frane Lučić iz Tisnog neće doznati punu istinu.

Postavljalo se pitanje tko je godinama postavljao požar na Kornatima i o ulozi pokojnog moćnika Ante Markova, saborskog zastupnika HSS-a, koji je posjedovao zemlju na Kornatima pa mu nije odgovarao status nacionalnog parka. A od požara bi on i njegovi imali koristi. Stanovnik Murtera i jedan od vlasnika kornatskog otočja Branko Kereta, rekao je za portal dnevnih novosti:

” Ravnatelj Nacionalnog parka Kornati, sa sjedištem u Murteru, opširno nam je ispričao svoju priču koja koincidira sa cirkularnim pismom Emilija Rameše, iseljenika u Australiji. Naime, on veli da sve režije i događanja u Murteru i okolo njega izvodi saborski zastupnik Ante Markov i da bi istraga trebala početi od njega.” Isti gospodin je podigao kaznenu prijavu protiv Ante Markova no nikada nije išta poduzeto u tom smislu.
O požaru i njegovom uzroku govorilo je još nekoliko mještana Murterina, ali su nas zamolili da se njihova imena iz sigurnosnih razloga ne objavljuju. Svi su, skoro pa identični u svojim izjavama, da je požar na Kornatima podmetnut od strane pojedinaca – vlasnika otočja i vlasnika stada ovaca. Na kraju možemo zaključiti da svaki čin izdaje, svaka nova epizoda koju emitiraju izdajnike vlasti u Hrvatskoj dovode do ujedinjenja hrvatskog naroda. Danas su to vatrogasci DVD Tisno koji prodaju imovinu DVD-a solidarni s kolegom i herojem, a sutra će i i svi ostali.
Naša poruke je nedvosmislena i jasna. Povucite žalbu na presudu u korist Frani Lučiću i prestanite se ponašati kao izdajnici hrvatskog naroda i države jer doći će dan kada vas vaši gospodari iz sjene neće moći zaštititi pred narodom.

Ostavi komentar