18.3 C
Čakovec
Četvrtak, 8 lipnja, 2023

I ovih zimskih praznika pregršt kampova i radionica za čakovečke osnovnoškolce

Grad Čakovec je u suradnji s udrugama i školama i ove godine tijekom zimskog raspusta organizirao mnoštvo radionica i kampova. Od ove godine, čakovečki osnovnoškolci moći će se okušati i u baletu te glazbenoj radionici.

Kako je na u srijedu održanoj konferenciji za novinare istaknuo gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač, Čakovec je sredina koja mnogo ulaže u obrazovanje i aktivnosti djece i mladih, kako bi im se stvorili što bolji uvjeti za obrazovanje i stjecanje vještina i afiniteta koji im kasnije itekako mogu koristiti. Priča je počela prije više od deset godina, njoj su se priključili informatičari, a od lani i pedagozi tehničke kulture. Od ove godine radionice će se tijekom zimskih školskih praznika održavati u Glazbenoj školi „Miroslav Magdalenić“ u Čakovcu i to iz glazbe i baleta. Svake godine u njima sudjeluje sve više djece, naglasio je gradonačelnik, što pokazuje da su one ispunile svoju svrhu. Štoviše, za sve učenike osnovnih škola s područja Grada Čakovca one su besplatne, a na njima je za polaznike osigurana i okrjepa.

Sportski dio zimskog programa predstavio je predsjednik Zajednice sportova i sportskih udruga Grada Čakovca Bojan Ružić, naglasivši da je klizanje i plivanje lani polazilo preko 300, odnosno 200 djece. Interes je velik, te moli zainteresirane da se na vrijeme prijave, kako bi mogli organizirati raspored. Klizački kamp održat će se od 27. do 30. prosinca na klizalištu postavljenom u središtu grada.

Radionice Tehničke kulture predstavila je Renata Martinec, članica Zajednice pedagoga tehničke kulture Međimurske županije. Pripremljeno je 10 različitih radionica pod motom „Učenje kroz igru.“. Zainteresirani učenici mogu se okušati u modelarstvu tehničkih uporabnih tvorevina, radio-komunikacijama, m-botu (elementarnoj robotici), micro-bitu, školi animiranog filma, elektronike, strojarskih konstrukcija i konstruktorstva, aviomodelarstva i 3D printera. Zimske radionice iz tehničke kulture održat će se od 08.-12. siječnja od 9 do 11 sati u III. osnovnoj školi u Čakovcu.

Njima se priključila i Andreja Modrinjak koja vodi kreativne radionice raznih tehnika. One će se također održati u III. osnovnoj školi, a nastoji kroz povezivanje likovnog i tehničke kulture, kreativne radionice uvrstiti u izvannastavne aktivnosti. Prošle godine interes je bio velik, a ne sumnjamo da će tako biti i ove.

Tu su i informatičke radionice koje se održavaju u I. osnovnoj školi, i to 8. i 9. siječnja od 9 do 11 sati, vodi ih Ivana Ružić, a tema je programiranje na iPadima. 10. i 11. siječnja Branko Vujnović vodi radionicu programiranje robota.

Baletne i glazbene radionice održat će se od 2. do 5. odnosno 8. do 12. siječnja. Njih je predstavila voditeljica baletne radionice Ivana Brez Murk, naglasivši da su pripremili zanimljiv program koji obuhvaća upoznavanje s instrumentima, glazbom, baletom kao umjetnosti i slično.

Učenici se na radionice mogu prijaviti preko prijavnica koje će se dijeliti u školama te preko mrežnih stranica škola i Grada Čakovca. Sve informacije mogu dobiti i preko elektroničke pošte: [email protected] (za kamp iz tehničke kulture), [email protected] (za umjetničke radionice) [email protected] (sportski kampovi), [email protected] (I. osnovna škola).

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,673FanoviLajkaj
612SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE