I ove godine besplatni udžbenici i prijevoz za školarce

Matija Posavec obilazak škola
Župan Posavec u obilasku škola

Tekuće investicijsko ulaganje, izgradnja sportskih dvorana, dogradnja učionica za jednosmjensku nastavu, energetska obnova srednjih škola i sve to samo ovo godine, Županiju stoji oko 100 milijuna kuna.

Iako su ljetni praznici i nestave nema u međimurskim osnovnim i srednjim školama i dalje je živo. Naime, upravo je to pravo vrijeme za tzv. tekuće investicijsko održavanje kao što je izmjena i zamjena stolarije, dogradnja i obnova učionica te obavljanje ličilačkih i ostalih radova. Doduše, u pojedinim školama poput Orehovice, Goričana, Strahoninca i Draškovca ubrzano se dovršavaju veliki projekti poput sportskih dvorana.

A kako teku radovi čija će konačna vrijednost dostići gotovo 100 milijuna kuna, po običaju, uoči početka nove školske godine došao je pogledati župan Matija Posavec sa svojim suradnicima.

Besplatni udžbenici i prijevoz

I ono što najviše interesira roditelje, učenici i ove godine bezbrižno dolaze prvi dan u školu gdje ih na klupama čekaju besplatni udžbenici. Prijevoz školalaraca i dalje će biti besplatan bez obzira radi li se o autobusu ili vlaku te udaljenosti od kuće do škole.

Naravno, do škole i natrag, tijekom prvog tjedna nastave, prijevoz je za sve besplatan a to je ujedno i vrijeme koje učenicima stoji na raspolaganju kako bi sredili svu potrebnu dokumentaciju vezanu uz autobusne ili željezničke karte odnosno iskaznice.

(vv)

Ostavi komentar