Ovaj vikend 15. obljetnica pogibije policajca Željka Murka

Željko Murk obljetnica
Sjećanje na Željka Murka

Mjesni odbor Mihovljan, Grad Čakovec, Međimurska županija, Policijska uprava Međimurska, UDVUR RH-a Ogranak Mihovljan i DVD Mihovljan i ove će godine obilježiti obljetnicu pogibije Željka Murka. Obilježavanje će se održati cijeli vikend, a počinje 9. veljače u 11 sati u Sportskoj dvorani Policijske uprave Memorijalni malonogometni turnir ‘Željko Murk’. U subotu u 10 sati u Gornjem Kuršancu će kod objekta HVIDR-e biti održana Memorijalna kros utrka ‘Željko Murk’.

U ponedjeljak, 12. veljače u 11 sati se na Gradskog groblju Čakovec očekuje polaganje vijenaca na grobu Željka Murka, a vijence polažu izaslanstva MO Mihovljan, Grada Čakovca, Međimurske županije, PU Međimurske, UDVDR RH Ogranak Mihovljan i DVD-a Mihovljan. Od 11:15 se polažu vijenci podnoSpomen ploče na Društvenom domu, a nakon toga će se održati Komemoralni skup u Društvenom domu Mihovljan. 

Da podsjetimo, Željka Murka je prilikom potjere, hladnokrvno je 12. veljače 2003. godine ubio Marsel Budimir, koji je tog dana opljačkao poslovnicu tadašnje Varaždinske banke u Nedelišću. Murk je ubijen na dužnosti, a njegova smrt sve nas je zgrozila i podsjetila na teški posao koji policajci svakodnevno obavljaju, noseći glavu u torbi.

Iza sebe je ostavio troje tada malodobnih sinova, Frana, Filipa i Renata te suprugu Kristijanu.

Ostavi komentar