OV ŠTRIGOVA Vijećnik Frlin: Upozoravao sam da je Društveni dom preluksuzno zamišljen!

Sjednica općinskog vijeća započela je aktualnim satom na kojem je načelnik Stanislav Rebernik izvijestio prisutne vijećnike o tome u kojoj je fazi projekt rekonstrukcije i nadogradnje Društvenog doma.

Naime, javni natječaj za izgradnju Doma po drugi put je objavljen krajem godine, ali se i ovog puta ponovila situacija da se na natječaj javila samo tvrtka Đurkin. Ponuda se smanjila samo u onom dijelu u kojem je smanjena i u troškovniku nakon njegove “prerade.”

Ponuda izvođača 60 posto skuplja od troškovnika projektantice

– Moguće je da ćemo u ovih šest mjeseci ići u treću javnu nabavu po sadašnjim uvjetima s time da ćemo se dogovoriti kakva ćemo jamstva postaviti – istaknuo je načelnik Rebernik i dodao da se već sada rade izmjene građevinske dozvole i samog troškovnika. Ako projekt prođe, onda će biti u okviru limita koji je postavljen, a koji iznosi 1.250,000 kuna, odnosno to je preko 9 milijuna kuna.

Cijelu situaciju oko Društvenog doma prokomentirao je vijećnik Ivan Frlin (HNS) iz Železne Gore.

– I drugi natječaj je pao, cijena je opet bila 13 milijuna. Već sam prošle godine govorio da je to za Štrigovu preveliki projekt jer se ne možemo baviti konferencijskom turizmom. Projekt je preluksuzno zamišljen. Mislim da bi se vijećnička riječ malo više trebala uzeti u obzir. Neki su mi rekli da ne želim dobro Štrigovi kada sam rekao da je to preveliki projekt, to me jako pogodilo. Mislim da bi trebali neke stvari više dogovarati prije nego ulazimo u projekt- istaknuo je vijećnik Ivan Frlin.

U raspravu se uključio i vijećnik Antun Zadravec (SDP). – Kako može nešto koštati 13 milijuna kuna ako je troškovnik rađen u iznosu od 5.800.000 tisuća kuna. Nešto tu ne štima, iako su poskupili radovi i građevinski materijal – komentirao je vijećnik Zadravec.

Načelnik Stanislav Rebernik napomenuo je da ova situacija nije specifična samo za Štrigovu, nego za cijelu Hrvatsku. Spomenuo je da će sa svojim suradnicima napraviti sve što je potrebno, samo da projekt prođe.

Ostavi komentar