Outdoor Udruga Extrema ušla u zimsku sezonu i pripremila niz zabavnih zimskih aktivnosti

outdoor udruga extrema

Kako je svima na vrata pokucala zima, Outdoor udruga Extrema i njihovi članovi prebacili su se na zimske aktivnosti.

Za uvod u sezonu zimskih aktivnosti odabrano je predavanje o prvoj Long distance trail stazi u Hrvata, poznatoj Via Adriatici. Idejni začetnik ove planinarske staze g. Srećko Vukov je tom prilikom sve prisutne članove Udruge, kao i goste predavanja detaljno upoznao kako se razvijala sama ideja o toj Long distance stazi, sa svim njezinim dijelovima od Rta Kamenjak u Istri pa sve do poluotoka Privlaka na samom jugu Hrvatske. Nakon gotovo 2,5 sata predivnog predavanja koje je bilo popračeno foto-prezentacijom sa fenomenalnim fotografijama nastalim upravo na toj stazi, osmjeh sa lica prisutnih nije silazio, a ujedno se rodila i ideja o planinarskom izletu na barem jedan dio staze kako bi i sami članovi mogli doživjeti takvo iskustvo. Hodanje po planinarskim stazama sa pogledom na Jadransko more zasigurno garantira nezaboravne trenutke u prirodi.

Dolaskom prvih snježnih pahulja, obližnja slovenska i austrijska skijališta su se zabijelila, a to je odmah bio poziv svima na uređivanje opreme i što prije na snijeg. Tako je za otvorenje skijaške i snowboarderske sezone odabran uvijek snijegom okupan austrijski Obertauern. Za to otvorenje članove je vrijeme poslužilo gotovo pa idealno, stoga su dobar minus u zraku i sunčan dan svima pružili pravo idilično uživanje u skijaškim aktivnostima.

Kako sve ne bi ostalo samo na odlascima na Outdoor aktivnosti, Udruga Extrema se uvijek brine da njezini članovi imaju priliku i naučiti nešto novo. Tako je uspostavljena odlična sportska suradnja sa školom skijanja i snowboardanja Nitro Kope u Sloveniji. Upravo ta suradnja donijela je mogućnost početnog ili naprednog učenja skijanja ili snowboardanja na skijalištu Kope, koje je svojom konfiguracijom idealno za prve korake na snijegu, a s druge strane i naprednim skijašima nudi mogućnost unaprijeđivanja svojih skijaških ili snowboarderskih tehnika. U tom smislu početne korake i ulazak u svijet skijanja ili snowboardanja omogućen je djeci već od 5-te godine starosti ali i svim odraslima.

Kako bi sve to bilo i prihvatljivo, Udruga Extrema se i za to pobrinula te se kompletan tečaj od 4 sata može dobiti za samo 40€. Ukoliko pak nemate vlastitu skijašku ili snowboardersku opremu, i na taj dio se mislilo. Pa tako na samom skijalištu postoji mogućnost najma ski opreme (skije, pancerice, štapovi i kaciga za skijaše ili snowboard, buce i kaciga za snowboardaše) za samo 10€. Sva oprema je svake godine nova, uvijek uređena i spremna za one željne učenja skijanja ili snowboardanja. Sudionicima škole, ali i njihovim pratiteljima osiguran je skipass po iznimnoj cijeni od samo 20€, a u samu ski kartu uključen je i ručak, što predstavlja neponovljivo dobru cijenu.

Za kraj kalendarske 2018 godine članovi su se uputili upravo na školu skijanja i snowboardanja u slovenske Kope, a gdje su imali priliku učiti prve korake na snijegu. Uspjeh nije izostao, a uz izniman trud i želju svakog polaznika poseban udio tome su dali međunarodno licencirani, iskusni i strpljivi instruktori skijanja i snowboardanja.

Ipak, to je bio tek uvod u nadolazeću zimsku sezonu, stoga u mjesecu siječnju škola skijanja za sve zainteresirane će se odvijati u dva termina i to već 12. siječnja prvi puta, i 27. siječnja drugi puta. Rad sa polaznicima je uvijek u malim skupinama (3-6 polaznika) što osigurava efikasnije učenje i lakše usvajanje skijaških i snowboarderskih elemenata. Zbog priličnog interesa, ali i ograničenosti kapaciteta same škole, zainteresirani se mogu javiti u Udrugu Extrema gdje će dobiti sve informacije o školi skijanja za djecu i odrasle.

U međurazdoblju između dvije škole skijanja, organizira se odlazak na austrijsko skijalište Klippitztorl koje svojom blizinom, ali i prekrasnim skijaškim stazama privlači sve zaljubljenike u snježne radosti. Ovaj odlazak je u planu 19. siječnja, kapaciteti su se počeli puniti, a mi se radujemo uživanju u snijegu.

Kako ne bi sve ostalo samo na skijaško-boarderskim aktivnostima, planinari Udruge Extrema željno očekuju pravi snijeg na Ivanščici, a kako bi uživali u zimskom usponu na tu planinu.

Sve što se događa u Udruzi Extrema, sva događanja u najavi ili ona na kojima su članovi sudjelovali možete pronaći na društvenim mrežama, a za sve ostale upite javite se se u Udrugu Extrema na broj telefona 099 357-2715 ili 098 294-222, kao i na e-mail [email protected] te postanite i Vi Extrem.

Ostavi komentar