Outdoor udruga Extrema koja okuplja zaljubljenike adrenalinskih sportova ovog petka u centru Čakovca predstavlja svoje aktivnosti

Udruga Extrema osnovana je početkom veljače 2018. godine kao prva Outdoor udruga koja na području Međimurske, Varaždinske i Koprivničko-križevačke županije promiče, razvija i omasovljuje sportsku rekreaciju vezanu uz razne vrste outdoor aktivnosti. Naglasak je na poticanje svih dobnih skupina na bavljenje sportom i zdrav život, a posebno na rad i uključivanje djece.

U tom smislu posebno je okrenuta raznim sportovima vezanim uz otvoreni prostor poput skijanja, snowboardanja, raftinga, ronjenja, planinarenja, biciklizma, veslanja, jedrenja i drugih adrenalinskih sportova.

Mjesta koja članovi Udruge posjećuju uvijek su prilagođena stupnju ekstremnosti na koji se članovi odluče. Pa tako ima aktivnosti koje su prilagođene svim uzrastima, ali i ekstremnih aktivnosti na koje odlaze samo iskusni i fizički spremni članovi Udruge. Edukacija članova provodi se i organiziranjem kampova, tribina, tečajeva, predavanja i radionica.

Od dosadašnjih aktivnosti koje je udruga provela za svoje članove može se nabrojiti skijanje u austrijskom Turracher Hohe i Schladmingu. Po završetku zimske sezone provedeno je uvodno predavanje vezano uz ronjenje, nakon čega je uslijedilo upoznavanje ronilačkih tehnika i opreme na gradskim bazenima u Čakovcu i Koprivnici, discovery zaron na Pagu koji je učesnicima dao kompletan dojam ronjenja u morskim uvjetima, a završilo je polaganjem licence za ronioca R1 stupnja. Jednako tako članovi Udruge sudjelovali su na najljepšoj i zahtjevnoj trail utrci u srcu Velebita, poznatoj utrci Trail 3 rijeke.

Od nadolazećih aktivnosti već 3. lipnja na rasporedu je Dravski spust – BeExtrem water event gdje će članovi Udruge moći uz lagano veslanje, puno druženja, upoznati prirodne ljepote, biljni i životinjski svijet vijugavog toka rijeke Drave, a nakon završetka samog spusta previđeno je druženje uz logorsku vatru, hranu i piće. Kako je riječ o niskom stupnju ekstremnosti, na ovom spustu dobrodošle su i obitelji sa djecom.

Nakon ovog eventa, uslijedit će planinarenje poznatom Premužićevom stazom na Velebitu, organizirat će se predavanje i polaganje za voditelja brodice B kategorije, sudjelovati će se u raznim biciklijadama, a biti će i drugih aktivnosti vezanih iz outdoor rekreacije.

Ukoliko želite više saznati o Udruzi, prvoj Outdoor na ovim prostorima, možete ih posjetiti na gradskom Trgu u Čakovcu 25. svibnja kada će članovi sudjelovati na festivalu sporta u sklopu dana grada Čakovca. Bilo da dođete u prijepodnevnom terminu od 10,00-12,00 sati ili popodnevnom u vremenu od 16,00-18,00 sati, primiti ćete sve informacije koje će Vas interesirati, a ujedno se možete i učlaniti za simboličnih 50,00 kuna godišnje, dok djeca ispod 14 godina starosti ne plaćaju članarinu.

Ukoliko niste u mogućnosti doći i posjetiti štand Udruge Extrema, možete ih kontaktirati na mail adresu [email protected], pozivom na 099/357-2715 ili 098/294-222, pronađite udrugu na društvenim mrežama i dobiti ćete sve potrebne informacije.

Posjetite njihovu stranicu na Facebooku:

https://www.facebook.com/extremaudruga/?ref=bookmarks

Ostavi komentar