Otvorena izložba Pokal Davis Cupa i Čakovčani u Davis Cupu!

Popularna “salatara” jedan od najpoznatijih svjetskih sportskih trofeja, onaj od pobjednika Davis cupa zahvaljujući povijesnoj pobjedi hrvatske reprezentacije stigao je i u Čakovec.

Međimurje i Čakovec imaju predsjednicu Hrvatskog teniskog saveza Nikolinu Babić koja je nakon stupanja na dužnost smanjila tenzije koje su vladale i znatno doprinijela da reprezentacija u kompletnom sastavu ode do kraja, do naslova svjetskog prvaka.

Također, TK Franjo Punčec Čakovec, kao i cijeli međimurski tenis u proteklih nekoliko godina dao je sjajne tenisače, hrvatske reprezentativce i reprezentativke kako u mlađim, tako i u seniorskoj kategoriji i time nastavio bogatu tenisku tradiciju u našem gradu. Kao što je poznato jedan od najvećih hrvatskih i svjetskih tenisača po kojem klub nosi ime Franjo Punčec, kao i drugi reprezentativci itekako su zaslužni za bogatu povijest ovog sporta u našem kraju.

Davis cup trofeja u Čakovcu i otvorenje izložbe Čakovčani u Davis cupu povodom Dana grada, održano je u utorak predvečer u Gradskoj kavani, uz brojne poklonike tenisa i drage goste.

O Čakovčanima u Davis cup reprezentaciji govorio je predsjednik TK Franjo Punčec Josip Sabolek, predsjednica Hrvatskog teniskog saveza Čakovčanka Nikolina Babić zahvalila je još jednom našim reprezentativcima i izborniku Krajanu, te naglasila da Čakovec zaslužuje da bude domaćin ovom sjajnom trofeju, dok je gradonačelnik Stjepan Kovač s nekoliko prigodnih riječi i zahvali otvorio izložbu. Na kraju su Sabolek, Babić i Kovač simbolički skinuli ‘plašt’ sa ‘salatare’.

Prestižni svjetski trofej, kojeg je Hrvatska posljednji osvajač, jer je ukinuti ovaj format Davis cupa popularnu ‘salataru” u Gradskoj kavani, možete pogledati sve do nedjelje 2. lipnja.

Foto: mg

Ostavi komentar