Osobe s invaliditetom dobivaju usluge osobnog asistenta

U ponedjeljak, 3. prosinca, u Hotelu The Westin u Zagrebu svečano je obilježen Međunarodni dan osoba s invaliditetom te su potpisani ugovori u okviru Poziva za provedbu trogodišnjih programa udruga koje pružaju usluge asistencije osobama s invaliditetom u Republici Hrvatskoj (za razdoblje od 2019. do 2021. godine) i Poziva „Razvoj usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom – faza 2“.

Navedenim projektima će se za ukupno 21 osobu s najtežom vrstom i stupnjem invaliditeta osigurati 19 osobnih asistenata. Za 17 korisnika usluga osobnog asistenta osigurati će se putem projekta „Za bolji život III“, koji je financiran iz sredstava Europskog socijalnog fonda, dok će se za četiri korisnika usluga nastaviti osigurati putem projekta „Usluge osobnog asistenta za osobe s invaliditetom“ kojeg fininacira MDOMSP.

Svečanosti obilježavanja Međunarodnog dana osoba s invaliditetom i podjeli ugovora prisustvovali su predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Nada Murganić, ministar rada i mirovinskoga sustava, Marko Pavić, ministar zdravstva Milan Kujundžić, ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, g. Ante Lončar, pravobraniteljica za osobe s invaliditetom, gđa Anka Slonjšak, predsjednik Zajednice saveza osoba s invaliditetom Hrvatske, Zorislav Bobuš, predsjednica Povjerenstva Vlade Republike Hrvatske za osobe s invaliditetom, Marija Pletikosa, članovi Povjerenstva Vlade RH za OSI te državni tajnici i pomoćnici resornih ministarstava.

Svečanost dodjele ugovora svojom su priredbom razveselili i korisnici Centra za odgoj i obrazovanje „Slava Raškaj“ iz Splita.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE